Directorul AMDM: Investiţiile româneşti în industria farma din Republica Moldova sunt un pilon important al securităţii farmaceutice
Vizualizari:

Directorul AMDM: Investiţiile româneşti în industria farma din Republica Moldova sunt un pilon important al securităţii farmaceutice

Directorul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a avut o întrevedere cu preşedintele executiv al Asociaţiei Investitorilor din România în Republica Moldova, Dan Nuţiu. Agenda discuţiei a cuprins mai multe subiecte, printre care: provocările confruntate de agenţii economici din domeniul medical, oportunităţile investiţiilor româneşti pe piaţa farmaceutică din Republica Moldova, dar şi capacitatea de a răspunde necesităţilor generate de pandemie la nivel local şi regional.

Şeful AMDM şi-a exprimat recunoştinţa pentru deschiderea şi suportul continuu oferit de statul român, dar şi de agenţii economici de peste Prut care au acordat ţării noastre un sprijin considerabil încă de la începutul pandemiei - un manifest de solidaritate şi o dovadă de prietenie.

„Investiţiile româneşti în industria farma din Republica Moldova sunt un pilon important al securităţii farmaceutice. Cei mai mari producători autohtoni de medicamente au la bază investiţii româneşti. Este important să le asigurăm toate condiţiile necesare unei bune activităţi, dar să le oferim şi posibilitatea de a-şi diversifica şi mări capacitatea de producţie. Crearea unui front comun pentru producerea în R. Moldova a medicamentelor utilizate în tratamentul COVID-19, cum ar fi Remdesivir şi Favipiravir, este vitală”, a subliniat directorul general al AMDM, Eremei Priseajniuc.

Preşedintele executiv al AIR, Dan Nuţiu, a reiterat importanţa menţinerii unui dialog constant dintre asociaţiile investiţionale, agenţii economici de profil şi regulator: „România va continua să sprijine necondiţionat Republica Moldova pe diverse segmente, inclusiv în domeniul farmaceutic. Vom oferi tot suportul şi experienţa noastră în demersul AMDM de a prelua cele mai bune practici şi standarde europene pe aspecte ce ţin de medicamente şi dispozitive medicale.”

Asociaţia Investitorilor din România a fost fondată acum doi ani şi are peste 30 de membri. Investiţiile se ridică la 120 milioane euro, iar cifra de afacere este de 400 milioane euro anual. Printre membrii AIR din domeniul farmaceutic, se înscriu doi dintre cei mai mari producători autohtoni de medicamente - Balkan Pharmaceuticals şi EuroFarmaco, în care investiţiile româneşti reprezintă peste 80% din totalul investiţiilor producătorilor autohtoni de pe piaţa farmaceutică a Republicii Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI