Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Dorin Lişman, a demisionat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Dorin Lişman, a demisionat

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Dorin Lişman, şi-a dat demisia. Anunţul a fost făcut de ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, care a precizat că un concurs pentru selectarea noului director va fi lansat chiar astăzi.

„Directorul actual al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Dorin Lişman, şi-a depus cererea de demisie. Chiar astăzi va fi lansat concursul pentru un nou director al instituţiei”, a scris Litvinenco pe Facebook. 

Dorin Lişman, în vârstă de 38 de ani, a fost numit director al ANP în aprilie 2021. Licenţiat în Drept, acesta a activat în calitate de avocat, iar în aprilie 2020 a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei.

La data de 11 iunie, şeful adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din Republica Moldova, Serghei Demcenco, a mai primit încă 30 de zile de arest la domiciliu, la solicitarea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Acesta a fost reţinut la data de 15 februarie 2021, în dosarul escrocheriilor cu carduri bancare.

Similare
RECOMANDĂRI