UPDATE. CEC vine cu detalii referitor la diferenţa de 20.000 de alegători, în prezentarea datelor despre prezenţa la vot în mun. Chişinău
Sursa foto:captură foto (ora 13:54) Vizualizari:

UPDATE. CEC vine cu detalii referitor la diferenţa de 20.000 de alegători, în prezentarea datelor despre prezenţa la vot în mun. Chişinău

„Se pare că ceva nu este în ordine cu contorul de pe pagina CEC”. Asociaţia Promo -LEX a semnalat despre existenţa unei divergenţe cu privire la datele prezentate de CEC ce ţin de numărul alegătorilor care ar fi votat în municipiul Chişinău.

UPDATE: Comisia Electorală Centrală spune că, dintr-o eroare tehnică a infograficelor (...) cifra prezentată pe interfaţa aplicaţiei privitor la rata participării în mun. Chişinău, temporar, a cuprins numărul de alegători prezenţi la urne în mun. Chişinău şi în mun. Bălţi.

„Experţii în materie de IT ai CEC au identificat şi înlăturat, operativ, deficienţa tehnică. Important e să reţinem că aplicaţia de vizualizare a prezenţei la vot este una separată de Sistemul Informaţional Automatizat de Stat “Alegeri” şi are drept scop DOAR informarea publicului despre prezenţa la urne şi profilul alegătorilor şi nu influenţează rezultatele alegerilor”, se spune în comunicatul CEC.

Ştire iniţială: 

Promo-LEX spune că, „conform paginii Comisiei Electorale Centrale, în mun. Chişinău până la ora 14:34 au votat în total 147400 alegători. În acelaşi timp, s-a constatat pe sectoare următorul număr de alegători care au votat la ora indicată mai sus: Buiucani – 17390, Centru – 14494, Botanica – 26106, Ciocana – 17287, Rîşcani – 23608 şi în suburbii – 27970, ceea ce constituie în total 126855 alegători.

Astfel, se atestă o diferenţă de 20545 alegători care conform calculelor general per municipiu ar fi votat la ora 14:34. Acest fapt determină apariţia unor dubii rezonabile privind prezenţa reală la vot, precum şi faptul că, rata de participare la alegeri în mun. Chişinău nu ar fi calculată şi/sau prezentată corecta pe pagina Comisiei Electorale Centrale”, se spune în comunicatul Promo-LEX.

Contactat de TVR MOLDOVA, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a confirmat că a fost vorba despre „o divergenţă de date, generată de o mică eroare în program”.

„Acum cifrele sunt rectificate”, a declarat Maxim Lebedinschi, subliniind că instituţia va veni în scurt timp cu un comunicat de presă explicativ, la acest subiect.
 
Similare
RECOMANDĂRI