Diagnosticate cu coronavirus de clinici private, rezultat negativ la laboratorul ANSP. Ministrul Sănătăţii, despre cazul a două persoane
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Diagnosticate cu coronavirus de clinici private, rezultat negativ la laboratorul ANSP. Ministrul Sănătăţii, despre cazul a două persoane

Ministrul Sănătăţii Viorica Dumbrăveanu a anunţat în această dimineaţă cazul a două personae, care au fost diagnosticate pozitiv cu virusul COVID-19, în urma efectuării testelor la clinicile private, însă, în realitate, acestea nu erau infectate.

Ministrul a declarant că, cele două personae, cărora li s-a pus un diagnostic pozitiv la clinicile private, s-au adresat la instituţiile de stat. Probele prelevate şi supuse testului în laboratorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate publică, au arătat un rezultat negativ.

Viorica Dumbrăveanu a reiterat, în acest sens , că laboratorul ANSP este unul acreditat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi şi-a exprimat regretful cu privire la agenţii economici, clinicile private, care fac profit pe seama oamenilor în această situaţie.

Mai mult, având în vedere faptul că veridicitatea testelor pe care le au clinicile private nu sunt 100% veridice, ministrul sănătăţii se arată îngrijorată de persoanele diagnosticate negativ de clinicile private, dar care, în realitate ar putea fi purtători de virus.

Amintim că şi anterior ministrul sănătăţii a atenţionat cetăţenii cu privire la testele pe care le deţin clinicile private.
 

Secretar de stat, despre testele la coronavirus propuse de clinicile private: „Nu au o veridicitate de 100%, nu sunt recomandate de experţi internaţionali”

 

Atenţie la testele la Coronavirus efectuate la clinicile private. Ministrul Sănătăţii: Îmi pare rău că sunt unii oameni de afaceri care îşi fac activitate economică în baza acestei situaţii


 
Similare
RECOMANDĂRI