Detalii despre schema de corupţie de la Consulatul R. Moldova de la Bucureşti. Peste 30.000 de euro au fost însuşiţi ilegal de angajaţi ai misiunii
Vizualizari:

Detalii despre schema de corupţie de la Consulatul R. Moldova de la Bucureşti. Peste 30.000 de euro au fost însuşiţi ilegal de angajaţi ai misiunii

Mai mulţi foşti angajaţi ai Consulatului Republicii Moldova la Bucureşti sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu într-o cauză în care sunt suspectaţi că ar fi perceput taxe de la cetăţeni, pe care nu le-ar fi introdus în registrele contabile ale misiunii. Este vorba despre plăţile pentru adeverinţele, eliberate de Consulat, care urmau a fi prezentate pentru schimbarea permiselor de conducere moldoveneşti în româneşti.

Potrivit datelor anchetei, taxa oficială pentru eliberarea unei adeverinţe este de 35 de euro, iar aceste sume nu ar fi fost reflectate în contabilitatea misiunii. Estimativ, ar fi vorba despre o suma de peste 30 000 de euro care nu ar fi fost încasată de Consulat, banii fiind însuşiţi de persoanele responsabile de eliberarea acestor acte.

De menţionat că, informaţia despre pretinsa schemă a ajuns la CNA în septembrie 2020, ulterior fiind iniţiată o urmărire pentru verificarea acesteia. La dată de 22 octombrie, doi ofiţeri ai CNA s-au deplasat la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti pentru a desfăşura audieri şi pentru a ridica acte de evidenţă în scopul investigării informaţiei.

Investigaţiile continuă în acest caz, iar CNA menţionează că va reveni, după analizarea tuturor probelor şi circumstanţelor faptei.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.
Similare
RECOMANDĂRI