Deşi avea actele necesare, un bărbat a ales să treacă ilegal frontiera spre Ucraina, însă a fost prins de oamenii legii
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Deşi avea actele necesare, un bărbat a ales să treacă ilegal frontiera spre Ucraina, însă a fost prins de oamenii legii

Echipa de intervenţie a Sectorului Poliţiei de Frontieră Basarabeasca a reţinut un cetăţean în timp ce trecea ilegal frontiera de stat. Incidentul a fost consemnat ieri, 24 ianuarie curent, pe direcţia localităţilor de frontieră Torutino - Chiret Lunga.

Serviciul Dispecerat al DR SUD, în jurul orelor 11:00 a fost alertat de către Serviciul Grăniceresc al Ucrainei despre apropierea spre linia frontierei de stat a unei persoane necunoscute. În timp ce patrula ucraineană s-a deplasat la faţa locului, echipa de intervenţie a SPF “Basarabeasca” a reuşit reţinerea bărbatului, care acesta trecuse peste linia de frontieră şi se ascundea prin vegetaţia din preajmă, în momentul când observase patrula ucraineană.

Acesta s-a dovedit a fi un conaţional, în vârstă de 66 de ani, originar din raionul Comrat, satul Ciocmaidan, care avea asupra sa actele necesare, valabile, pentru a traversa legal frontiera. Fiind întrebat care este motivul ce l-a determinat să recurgă la această faptă, bărbatul a comunicat că în Ucraina muncea la negru, deşi intrase legal un an în urmă, pe teritoriul statului vecin. Ulterior, când a decis să se întoarcă acasă nu ar fi cunoscut că punctul de trecere Basarabeasca-Serpionov şi-a reluat activitatea care a fost o perioadă sistată din cauza situaţiei pandemice, având temerea, totodată, că ar putea fi sancţionat pentru depăşirea termenului de şedere pe teritoriul statului vecin.

În urma audierilor, a fost întocmit proces verbal de constatare a trecerii ilegale a frontierei de stat, cazul este cercetat în continuare de către poliţiştii de frontieră din cadrul Secţiei urmărire penală a Direcţiei Regionale Sud, conform art. 362 al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI