Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputatul Ştefan Gaţcan spune că va reveni în Republica Moldova şi că va face declaraţii în Parlament

Deputatul Ştefan Gaţcan spune că va reveni în Republica Moldova şi că va face declaraţii în Parlament, scrie o publicaţie din Iaşi. Întoarcerea sa acasă, în acest moment, este foarte importantă pentru alianţa PSRM-PDM, deoarece cu prezenţa lui în Legislativ, coaliţia de guvernare va deţine din nou 51 de mandate, adică majoritatea.

Jurnaliştii români l-au găsit, aseară, pe deputatul Ştefan Gaţcan pe holurile unui hotel din Iaşi, în timp ce îşi aştepta familia. El a spus că se va întoarce la Chişinău şi că va face declaraţii în Parlament, informează Ziarul de Iaşi. Potrivit sursei citate, deputatul a afirmat că nu a fugit ci a plecat într-o vacanţă şi că nu s-a simţit ameninţat în vreun fel.

ŞTEFAN GAŢAN, deputat PSRM: "O să fac declaraţii complete în Parlamentul din Republica Moldova. Sunt multe speculaţii, nu am fost răpit, am ales să plec de bunăvoie. Am venit în România deoarece pot veni şi aici, nu mă opreşte nimeni. Am stat câteva zile în România, sunt bine, după cum vedeţi".

TVR Moldova a încercat să-l contacteze pe Ştefan Gaţcan, dar acesta are telefon închis.

Amintim că deputatul a anunţat, pe 30 iunie, că părăseşte fracţiunea PSRM şi aderă la Partidul Pro Moldova. A doua zi, deputatul PSRM Corneliu Furculiţă a publicat pe pagina sa de Facebook o cerere de depunere a mandatului de parlamentar semnată de Gaţcan. Acesta a fost de negăsit timp de mai multe ore, pentru ca, spre seară, să apară într-o înregistrare video filmată într-o plantaţie de viţă-de-vie. Deputatul a spus că se simte bine, însă are nevoie de odihnă. Apoi, în seara de 1 iulie, Poliţia de Frontieră a confirmat că Ştefan Gaţcan a părăsit ţara.
Similare
RECOMANDĂRI