Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputatul român Matei Dobrovie, la Punctul pe AZi: În momentul de faţă, Republica Moldova nu este guvernată

Republica Moldova are nevoie de un Guvern pentru că îmi permit să spun că, în momentul de faţă,nu este guvernată. Într-o intervenţie telefonică la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, deputatul român Matei Dobrovie a menţionat că ce se întâmplă la Chişinău este extrem de grav.

Potrivit lui Matei Dobrovie, lucrurile au scăpat de sub control în Republica Moldova.

„Pe de o parte, este vorba de gestionarea crizei pandemice, care este extrem de prost realizată de aşa-zisul guvern Chicu. Pe de altă parte, vedem nişte lucruri extreme. Faptul că socialiştii trec la ameninţări faţă de un fost coleg şi regimul Dodon este în agonie totală şi se prăbuşeşte în propria incompetenţă, afectează cetăţenii”,a spus legislatorul român.

Deputatul de la Bucureşti a mai precizat că îşi aminteşte cu oroare de declaraţiile premierul Chicu, prin care acesta a făcut comparaţie între Republica Moldova şi România.

„Situaţia nu este deloc uşoară. Asistăm la un fel de blocaj, din care nu e simplu de a ieşi. Guvenrul marionetă a lui Dodon nu mai are majoritate şi e clar că trebuie înlăturat. Este nevoie de o nouă majoritate care să gestioneze corect situţia pandemică şi să organizeze corect alegerile”, a spus Matei Dobrovie.

Acesta A precizat că o alianţă pro-europeană din care să facă parte partidul lui Andrian Candu, care este finul lui Plahotniuc şi Partidul Shor nu este cea mai bună soluţie pentru Republica Moldova.

„Este un lucru riscant. Am văzut că şi Plahptniuc şi Dodon au încercat să îşi subordoneze instituţiile.Nu cred că forţele competente şi bine intenţionate din această ecuaţie - PPDA şi PAS - vor punea să îşi impună dorinţele de reforme într-un asemenea guvern”, a spus deputatul.

Matei Dobrovie crede că vor fi încercări de fraudare a alegerilor, iar singura soluţie onorabilă ar fi alegerile anticipate.

„Nu poţi să aduci o soluţie imorală, fie şi conjuncturală, cu oamenii lui Plahotniuc şi a lui Shor, ca să scoţi Republica Moldova din criză. Nu cred că Pro Moldova şi Partidul Shor sunt pro-europene, ci au interese să îşi regleze conturile cu Igor Dodon. Cred că este periculos ca PPDA şi PAS să se lase atrase într-o asemenea alianţe”, a spus Matei Dobrovie, care a spus că ideal ar fi ca PAS să aibă suficiente mandate, astfel încât să nu se alieze cu oamenii lui Shor, Dodon şi Plahotniuc.
Similare
RECOMANDĂRI