Deputatul Mihai Popşoi: Igor Dodon s-a umilit în faţa aşa-zisului lider de la Tiraspol, Krasnoselski
Vizualizari:

Deputatul Mihai Popşoi: Igor Dodon s-a umilit în faţa aşa-zisului lider de la Tiraspol, Krasnoselski

Igor Dodon s-a umilit în faţa aşa-zisului lider transnistrean Vadim Krasnoselski atunci când a decis să oprească implementarea legii care interzicea maşinilor înmatriculate în Transnistria să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Afirmaţia aparţine deputatului PAS Mihai Popşoi care, într-o conferinţă de presă, a mai menţionat că preşedintele ar fi putut să se umilească pentru o cauză nobilă.

„Legea care interzicea intrarea în Ucraina cu a maşinilor cu plăcuţe de înmatriculare în Transnistria este din 2018. Igor Dodon şi-a amintit de lege şi a vrut să o implementeze, dar cineva i-a amintit că are prerogative limitate, i-a arătat locul şi l-a pus în situaţia să se umilească în faţa aşa-zisului lider de la Tiraspol şi a curma interdicţia”, a spus Mihai Popşoi.

Deputatul PAS a spus că, dacă tot s-a umilit, Igor Dodon putea să o facă pentru o cauză nobilă şi să facă tot posibilul ca cetăţeanul Republicii Moldova Alexandru Rjavitin să fie eliberat din temniţele de la Tiraspol.

„Preşedintele Dodon este interesat de orice, dar mai puţin de viaţa şi integritatea corporală a cetăţenilor noştri”, a spus Mihai Popşoi, care a mai precizat că singurul interes al lui Igor Dodon este să influenţeze aşa-zisele autorităţi de la Tiraspol pentru  ca, la toamnă, să aibă voturile necesare la alegerile prezidenţiale.

Prezentă la conferinţa de presă, deputatul PAS Doina Gherman a declarat că fracţiunea parlamentară din care face parte contează pe disponibilitatea reprezentanţilor OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean de a se implica în cazul lui Alexandru Rjavitin.

„Noi facem un apel şi rugăm misiunile diplomatice şi oficiile consulare aflate la Chişinău să fie alături de Alexandru şi să ofere tot ajutorul posibil în soluţionarea cazului său”, a spus Doina Gherman.

Deputatul PAS Oazu Nantoi a spus că Igor Dodon nu va întreprinde nimic pentru respectarea drepturilor omului în stânga Nistrului.

„Explicaţia acestui comportament este simplu. Singurul argument care îl atribuie ceva valoare în faţa stăpânului său de la Kremlin este de a face un aranjament de tipul Kozak II”, a spus Oazu Nantoi. În context, deputatul PAS a mai specificat că PSRM a evitat să îşi asume oficial că renunţă la federalizarea Republicii Moldova.

Oazu Nantoi a menţionat că Igor Dodon a sfidat jurământul depus ca preşedinte şi a devenit un pericol pentru democraţia, unitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI