Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputaţii îndeamnă cetăţenii să stea acasă de Blajini

Democraţii şi opoziţia parlamentară cheamă cetăţenii la responsabilitate maximă de Paştile Blajinilor. Deputaţii le cer oamenilor să stea acasă şi să nu meagă duminică şi luni la cimitire pentru pomenirea răposaţilor, zonele aglomerate reprezentând un risc major de infectare. Opoziţia a criticat hotărârea autorităţilor de a permite deschiderea cimitirelor de Paştile Blajinilor în condiţiile în care numărul zilnic al infectărilor este unul extrem de mare.

Decizia autorităţile de a sărbători Paştile Blajinilor pe 7 şi 8 iunie este intens criticată de opoziţia parlamentară. Deputaţii PAS şi PPDA îl acuză pe preşedintele Igor Dodon de sfidarea regulilor impuse de Comisia pentru situaţii excepţionale şi spun că, de dragul unul nou mandat, şeful statului este gata să îmbolnăvească o ţară întreagă. 

IGOR GROSU, deputat PAS: "Problema este că orice ne-ar ruga medicii, să fim atenţi, că avem puţine locuri în spitale, să depăşeşte capacităţile atât timp cât Dodon şi Chicu sfidează, nu poartă o mască elementară când merg la întâlniri cu cetăţenii. atât timp cât sfidează ei norma legală, n-o să prindă lucrul asta". 

ALEXANDRU SLUSARI, deputat PPDA: "După toate acţiunile lui Igor Dodon în această perioadă de pandemie, după toate apariţiile lui fără mască, cu sfidarea demonstrativă şi crasă a tuturor restricţiilor antiepidimiologice şi fără ca să fie nu că amendat cum a fost Orban, dar măcar mustrat prin comunicat de ANSP, ei înţeleg că nu pot cere de la cetăţeni, fiindcă cetăţenii au înţeles foarte bine cinismul acestei guvernări". 

La rândul lor, democraţii au făcut un apel către cetăţeni să stea acasă şi să evite îmbulzeala din cimitire. 

MONICA BABUC, deputat PDM: "Eu cred că noi am depăşit în marea noastră majoritate cu înţelegere şi cu înţelepciune Paştele Blajinilor imediat după sărbătoarea de Paşti, oamenii s-au conformat acestei situaţii complicate şi complexe,  şi această decizie de a transfera paştele blajinilor mi se par creatoare de mari probleme în viaţa noastră publică". 

Atât prim-ministrul Ion Chicu, cât şi şeful ANSP, Nicolae Furtună, i-au îndemnat şi ei pe oameni să stea acasă de Paştile Blajinilor, în condiţiile în care situaşia epidimiologică din ţară este gravă, iar medicii fac cu greu faţă numărului extrem de mare de bolnavi infectaţi cu virusul Sars-Cov 2.
Similare
RECOMANDĂRI