Deputaţii au prelungit termenul de privatizare a locuinţelor
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Deputaţii au prelungit termenul de privatizare a locuinţelor

Persoanele care locuiesc în locuinţe pasibile de privatizare vor putea face acest lucru până pe 31 mai 2024, având obligaţia de a înregistra dreptul de proprietate în modul stabilit prin Legea cadastrului bunurilor imobile. Prelungirea termenului, care potrivit legislaţiei în vigoare expiră în luna mai, se conţine într-un proiect de lege aprobat de Parlament în prima lectură.

Potrivit IPN, deputatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Vasile Năstase, a declarat că proiectul a fost elaborat la solicitarea mai multor cetăţeni care au dreptul la privatizarea locuinţelor şi , din diferite motive obiective, sunt în imposibilitatea de a-şi exercita acest drept până la data de 31 mai 2021, cum prevede legea în vigoare.

În plen au fost lansate mai multe propuneri, inclusiv excluderea termenului în care pot fi privatizate locuinţele. Propunerile urmează să fie examinate la pregătirea proiectului pentru lectura a doua.

De asemenea, deputaţii au aprobat un proiect de modificare a Legii privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice. Acesta reglementează inclusiv privatizarea încăperilor nelocuibile proprietate publică, date în locaţiune. Preţul iniţial de privatizare a încăperilor nelocuibile se determină în funcţie de valoarea lor de piaţă, definită în raportul de evaluare întocmit de evaluator. Documentul conţine lista obiectivelor nepasibile de privatizare. Şi acest proiect urmează să fie votat în lectură finală.
Similare
RECOMANDĂRI