Deputaţi PAS şi PPDA despre decizia autorităţilor de a rechema la muncă bugetarii: ”Opriţi genocidul! Decizia este una penală”
Vizualizari:

Deputaţi PAS şi PPDA despre decizia autorităţilor de a rechema la muncă bugetarii: ”Opriţi genocidul! Decizia este una penală”

Deputaţii din opoziţiei critică decizia autorităţilor de a rechema la muncă bugetarii, începând de luni, 6 aprilie, scrie radiochisinau.md.

”Decizia guvernului de a chema de mâine la lucru oamenii angajaţi la stat, este una iresponsabilă, comportă riscuri imense şi are potenţial criminal. Suntem în plină pandemie. Toţi ei au făcut estimări de zeci de mii de infectaţi. Şi tot ei cheamă bugetarii la lucru. Asta e penal, dacă mă întrebaţi pe mine”, atenţionează deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Dumitru Alaiba, într-un mesaj pe Facebook.

De asemenea, el a criticat atitudinea guvernării faţă de medici. ”Avem un guvern care a demonstrat că nu e capabil să aibă grijă de medici. I-a trădat trimiţându-i în luptă neechipaţi. Cum au grijă de medici vedem. Chiar vrem să vedem cum vor avea grijă de restul bugetarilor? Haideţi să nu le dăm şi mai mult de lucru sărmanilor medici - ei şi fără asta sunt extenuaţi. Experienţa altor ţări sugerează clar - trebuie să stăm acasă. Toţi. Inclusiv bugetarii. Asta e cel mai sigur mod să învingem pandemia. Asta, plus testarea masivă”, a subliniat deputatul PAS.

Un apel similar a făcut şi deputatul Platformei Demnitate şi Adevăr, Dinu Plîngău.

”Opriţi genocidul! Decizia de azi prin care se obligă bugetarii de a ieşi la lucru este una penală. De mâine bugetarii vor ieşi la lucru în condiţiile în care conform aceluiaşi Guvern suntem în perioada de vârf a pandemiei. Chişinăul va fi aglomerat, iar răspunderea pentru toate o va suporta Guvernul care va fi demis nu de opoziţie, ci de majoritatea parlamentară care va da toată vina pe situaţia creată şi în spiritul înţelegerilor pe care le au socialiştii cu democraţii de a le oferi funcţia de prim-ministru. Guvernul uită de răspunderea pe care o poartă nu doar faţă de majoritatea parlamentară, dar şi faţă de legi şi cetăţeni, or asumarea unor decizii care pot duce la contaminarea şi decesul cetăţenilor noştri duc la declanşarea unor dosare penale”, a scris deputatul PPDA, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că preşedintele Igor Dodon a anunţat, după şedinţa de la Centrul Unic de Comandă, că toţi bugetarii revin la muncă, de luni, 6 aprilie, în pofida numărului mare de cazuri noi de infectare cu COVID-19 depistate în fiecare zi pe teritoriul R. Moldova. 

Similare
RECOMANDĂRI