Deputat, sceptic în privinţa deciziei de a cere mandat de arest pe numele lui Plahotniuc. „De ce acum, nu în ianuarie sau aprilie 2019?”
Vizualizari:

Deputat, sceptic în privinţa deciziei de a cere mandat de arest pe numele lui Plahotniuc. „De ce acum, nu în ianuarie sau aprilie 2019?”

Deputatul Dumitru Alaiba spune că este sceptic în privinţa deciziei anunţate astăzi de Procuratura Anticorupţie de a cere arest preventiv pentru fostul lider democrat Vlad Filat.

„Atunci când procurorii, promovaţi până adineaori de Plahotniuc, cer mandat de arest pe numele celui în numele căruia comiteau abuzuri, distrugeau oameni sau obstrucţionau anchete, eu am dreptul să fiu sceptic. Ce anume a făcut Plahotniuc în ultimele 4 luni, de abia acum vedem atâta dăruinţă de sine şi atâta curaj? De ce acum, nu în ianuarie sau aprilie 2019? Scuze şi explicaţii există, sunt sigur. Dar eu am dreptul să rămân sceptic.

Am zis-o nu o dată. Eu cred că noi trebuie să cerem justiţie, nu răzbunare oarbă. Răzbunarea e arma celor slabi.

Plahotniuc merită să fie arestat, merită să piardă toţi banii furaţi şi merită să facă puşcărie. Sunt absolut sigur. Dar el trebuie să ajungă acolo aşa cum a ajuns Dragnea, urmare a unei judecăţi corecte şi credibile, care a durat ani de zile. Nu cum a ajuns Filat în Moldova sau Timoshenko în Ucraina, urmare a unor reglări de conturi”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook. 

Deputaul mai spune că actuala guvernare trebuie să „dea” oamenilor, toamna asta, un procuror general credibil şi integru, fără compromisuri sau dreptul la eşec. Dacă nu se va întâmpla astfel, „susţinătorii blocului ACUM vor vedea în asta trădare şi vor avea dreptate”.

La acelaşi subiect: 

Se cere arest preventiv pe numele lui Vlad Plahotniuc. Procuratura oferă detalii despre învinuirile ce i se aduc şi schemele pe care le-a pus în aplicare

Similare
RECOMANDĂRI