Deputat: O companie privată vrea să ia fraudulos 1,4 ha de la Moldexpo
Vizualizari:

Deputat: O companie privată vrea să ia fraudulos 1,4 ha de la Moldexpo

O companie privata vrea sa ia fraudulos circa 1,4 ha de teren de la ”Moldexpo”, teren pe care ar putea apărea un complex de blocuri locative şi un hotel. Despre aceasta vorbeşte deputatul PAS Sergiu Litvinenco, care spune că există bănuieli rezonabile precum că la mijloc ar fi o schemă frauduloasă similară celei utilizate în cazul fostei cafenele ”Guguţă” din Parcul Central Ştefan cel Mare şi Sfânt.

La mijloc ar fi vorba despre o cauză judiciară dintre un agent economic şi CIE Moldexpo SA, iar factori de decizie din cadrul Agenţiei Proprietăţii Publice ar impune celor de la Moldexpo să încheie o tranzacţie de împăcare, care ar fi în defavoarea statului, spune deputatul.

Având în vedere informaţiile pe care le deţine, Litvinenco solicită Guvernului Republicii Moldova, prin intermediul Cancelariei de Stat, să verifice în regim de urgenţă şi în ordine administrativă modul de gestionare a speţei de către persoanele cu funcţie de răspundere ale Agenţiei Proprietăţii Publice pentru a nu admite încheierea tranzacţiei de împăcare până la elucidarea tuturor circumstanţelor.

De asemenea, deputatul soşicită Procuraturii Generale să iniţieze o investigaţie privind modul de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către persoanele cu funcţie de răspundere ale Agenţiei Proprietăţii Publice şi ale Centrului Internaţional de Expoziţii „Moldexpo” SA în partea ce ţine de gestiunea patrimoniului ce constituie obiectul proiectului tranzacţiei de împăcare preconizate a fi semnate până la 06.02.2020. De asemenea, se cere investigarea legalitatăţii eliberării documentaţiei de proiectare şi construire pentru obiectivele amplasate în Valea Morilor.

Similare
RECOMANDĂRI