Deputat: Fosta conducere a Ministerului Sănătăţii nu a alocat bani pentru vaccin, pentru 2021, ci a mizat pe donaţii
Vizualizari:

Deputat: Fosta conducere a Ministerului Sănătăţii nu a alocat bani pentru vaccin, pentru 2021, ci a mizat pe donaţii

Fosta conducere a Ministerului Sănătăţii n-a alocat bani în buget pentru vaccin. Cel puţin asta spune deputatul PAS Dan Perciun, care declară că a pretinde că banii din fondul de rezervă al CNAM sunt destinaţi acestui scop, e o manipulare ordinară.

Deputatul spune că fondul de rezervă al CNAM este prevăzut pentru cheltuieli neprevăzute, iar pentru 2021, în acest fond s-au prevăzut cei mai puţini bani.

„În 2018 s-au planificat 15 milioane de lei, în 2019 - 13 milioane, în 2020 şi 2021 - 10 milioane. Ştiind că anul ăsta va trebui să procurăm vaccinul, în fondul de rezervă s-au prevăzut mai puţini bani decât în 2018”, spune deputatul. 

Dan Perciun susţine că cele 5 milioane incluse în fondul de profilaxie, n-ajung nici pentru vaccinarea lucrătorilor din instituţiile medicale şi denotă că strategia Ministerului a fost să mizeze pe donaţii - de la COVAX şi partenerii străini - în special Federaţia Rusă.

„Dacă greşesc, să arate scrisorile, concluziile de la întâlnirile cu ambasadorii etc. Acum aşa se munceşte, cu sunete, cu întâlniri cu ambasadorii, cu implicarea tuturor canalelor diplomatice, pentru a răzbate. Un email scris pe [email protected] asta nu-i încercare de a ajunge la producător”, spune deputatul. 
Similare
RECOMANDĂRI