Deputat, despre mobilizarea slabă a diasporei, la alegerile din 20 octombrie: „În momente cruciale, ea va reveni”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputat, despre mobilizarea slabă a diasporei, la alegerile din 20 octombrie: „În momente cruciale, ea va reveni”

Deputatul PAS Dumitru Alaiba, spune că energia şi capacitatea de mobilizare a diasporei în alegeri nu a dispărut şi poate reveni imediat, în momentele cruciale.

„Nu aş fi prea pesimist faţă de prezenţa la vot în circumscripţia 50, chiar deloc. Este un efort să mergi poate sute de kilometri. Eşti gata să faci acest efort atunci când ştii că situaţia de acasă e între viaţă şi moarte, ceea ce nu prea era cazul.  Capacitatea imensă de mobilizare a diasporei a fost demonstrată nu o dată. În 2016, la turul 2 din prezidenţiale, sunt convins, am stabilit un record mondial, când 9% din voturi au fost exprimate peste hotarele ţării. Nu ştiu de un procentaj mai mare. Această energie şi capacitate de mobilizare există, ea nu a dispărut nicăieri peste noapte. În momente cruciale ea va reveni fix imediat”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că, după ce Maia Sandu, deputat ales în cadrul elegerilor din 24 februarie 2019 pe circumscripţia nr. 50 (la vest de Republica Moldova), a devenit prim-ministru, în această circumscripţie au fost organizate alegeri parlamentare noi. La 20 octombrie, în această circumscripţie au votat  9 683 de alegători, în timp ce la alegerile din 24 februarie, peste 64.000  de cetăţeni din diaspora au venit să-şi aleagă reprezentantul în Parlament.

De menţionat că, în cadrul alegerilor din 20 octombrie, locul Maiei Sandu în Parlamentul Republicii Moldova, în calitate de deputat ales pe circumscripţie nr 50 (Europa), a fost câştigat de Galina Sajin (PAS).

Similare
RECOMANDĂRI