Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Agricultura inteligentă. Depozitul frigorific de la Lingura poate fi monitorizat online  

Irigatii performante, soiuri inovative, tehnică modernă şi chiar monitorizare online. Sectorul agricol din Republica Moldova a intrat în era digitală. Inovaţiile implementate sporesc productivitatea şi oferă agricultorilor posibilitatea de a-si gestiona mai bine afacerile.

Acum trei ani familia Balan, din satul Lingura, raionul Cantemir, a reuşit, împreună cu alţi gricultori, să construiască cel mai mare şi mai inovativ depozit frigorific din Republica Moldova.
  
Depozitul are 24 de camera frigorifice şi o capacitatea de două mii de tone. În plus, acesta poate fi monitorizat de la distanţă.
 
Dar nu s-au oprit aici. Căutând soluţii pentru nevoile întreprinderii, tinerii au implementat practici agricole moderne, văzute peste hotare.
 
În curtea întreprinderii se află şi un bazin de acumulare, datorită căruia viile şi livezile sunt irigate corespunzător.
 
Pentru implementarea inovaţiilor,  agricultorii au beneficiat de subvenţii din cadrul proiectului MAC-P,  "Agricultura competitivă în Moldova".
 
Un alt aspect al agriculturii inteligente ţine de scaderea cheltuielilor, adaptarea la schimbările climei si valorificarea corectă a potenţialului agricol. Experţii susţin că aceste modele tatonează terenul prentru acea agricultură inteligentă spre care tindem.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI