Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Declaraţiile jignitoare ale premierului Chicu au stârnit un val de nemulţumire şi în societate

Declaraţiile jignitoare ale prim-ministrului Republicii Moldova, Ion Chicu, adresate eurodeputatului român Siegfried Mureşan au stârnit un val de nemulţumire nu doar în rândul politicienilor ci şi în societate. Oamenii condamnă spusele premierului, mai ales în contextul în care cel mai mare ajutor în lupta cu pandemia a venit din România.

„Mie îmi pare că sunt nişte tâmpenii pentru că nu te poţi exprima în halul acesta în clipa în care ştii că de acolo ne vin şi ajutoare şi Mureşan îşi expune normal, nişte păreri, adică o realitate care este, de aceea eu consider că asta este copilărism”.

IULIAN FILIP, scriitor: „E atât de greu de restabilit o normalitate elementară, relaţii normale, e atât de uşor de aruncat o piatră după care câţi nebuni trebuie să sară ca s-o scoată. Îmi pare rău, mai ales sunt nişte timpuri când lucrurile trebuiesc mai sensibil percepute”.

„Cred că nu a procedat corect şi un prim-ministru deştept şi teafăr la minte putea să facă o altă declaraţie, adresându-se la populaţie cu cuvinte mai decente, nu aşa insultări să le spună. Face ceea ce el consideră că trebuie să facă şi nu ascultă de părerea oamenilor”.

Unii oameni susţin chiar că premierul Chicu ar trebui să rămână fără cetăţenia română.

„Părerea mea este că el trebuie să fie dezis de cetăţenia română. Nu putem aşa individ să roşim noi pentru dânşii, aşa-i părerea mea. Sunt foarte grave acuzaţii şi asta e o ruşine totală pentru noi, ştii, uneori am aşa părere că parcă eu am făcut asta, aşa de tare ce mi-e scârbă, ruşine faţă de ceea ce face conducerea ţării.”
Similare
RECOMANDĂRI