Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Decizie a Curţii Constituţionale: Consiliul Suprem de Securitate nu va mai putea solicita orice fel de informaţie de la instituţiile statului

Consiliul Suprem de Securitate nu va mai putea solicita orice fel de informaţie de la instituţiile statului, cu excepţia celor strict legate de securitatea naţională. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii Constituţionale care au declarat neconstituţională o sintagmă din Legea securităţii statului. Modificarea s-a făcut în urma unei sesizări depuse de deputatul neafiliat Sergiu Sîrbu.

Conform deciziei de azi a Înaltei Curţi, Consiliul Suprem de Securitate va putea obţine doar informaţii referitoare la secretul de stat, bancar sau comercial, date care vizează securitatea naţională, apărarea şi ordinea publică. S-a declarat neconstituţional textul ,,precum şi alte informaţii" din articolul 12 alin. (7) din Legea securităţii statului.  

„Curtea a observat că Legea nu stabileşte în mod clar despre ce informaţii ar fi vorba. Din acest motiv, formularea în discuţie constituie o sursă de incertitudine juridică, din cauza caracterului său foarte general, fără limite clare. Această formulare nu îndeplineşte exigenţele clarităţile şi calităţii legii”, a spus DOMNICA MANOLE, preşedintele Curţii Constituţionale.

Curtea Constituţională a fost sesizată încă din luna mai de către deputatul neafiliat, Sergiu Sîrbu. Parlamentarul a salutat decizia luată şi spune că astfel nu vor mai fi permise ingerinţe în activitatea altor puteri în stat.
 
Similare
RECOMANDĂRI