Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Decanter World Wine Awards 2020: Aproape 100 de vinuri basarabene s-au întors acasă cu medalii

Vinul din Republica Moldova continuă să obţină aprecieri şi laude de la experţii internaţionali. Aproape 100 din cele mai bune licori basarabene s-au întors acasă cu medalii de la prestigiosul concurs Decanter World Wine Awards 2020. În premieră, două vinuri din Republica Moldova au obţinut un rezultat record - 97 de puncte din 100 şi au câştigat medalia "Best in Show".

IRINA MIHAILICI, reporter TVR MOLDOVA: „Peste 16 mii de vinuri din 56 de ţări au participat la cel mai prestigios concurs Decanter World Wine Awards 2020. La capitolul "Best in Show", au fost premiate doar 50 de licori printre care şi cele două vinuri din Republica Moldova care i-au cucerit pe juraţi”.

Vinurile de top care au acumulat câte 97 de puncte sunt produse de două crame basarabene. Medaliile Best in show wine au fost obţinute  de un Cabernet Sauvignon şi un vin Viorica.

ADRIAN SOLOMON, director marketing, cramă: „Am venit acasă cu 21 de medalii, un best of show, o medalie de platină, două medalie de aur şi argint şi bronz”.

ION MEREUŢĂ, vinificator: „Am ajuns să fie un Cabernet Sauvignon Rosé cel mai bun din lume. Degustatorii au apreciat şi chiar a fost întrebarea aceasta unde este Moldova, Cum a putut să apară aşa un diamant în vinificaţie. Am expediat trei soiuri de vin roşu, alb şi roze. Dintre care două au fost medaliate.”

Vinurile au fost jurizate de 116 experţi internaţionali. Bătălia a fost mare aşa că şi rezultatele obţinute sunt o răsplată pe măsură.

ADRIAN SOLOMON, director marketing, cramă: „Este o motivaţie pentru departamentul producerii şi toate meritele cred eu sunt destinate lor, atât departamentului agricol cât şi producere care zi de zi depun muncă asiduă. Concursul acesta este ceva top în lume şi din cauza asta ne mândrim foarte mult”.

ION MEREUŢĂ, vinificator: „Am avut marea bucurie, chiar este o fericire pentru noi pentru că muncim foarte mult şi acest roze ne-a adus cea mai mare emoţie în acest an”.

Somelierii spun că observă o îmbunătăţire generală a calităţii vinurilor. Procesul de evaluare este unul riguros, iar judecata o fac cei mai buni experţi din lume.Apr

ANDREW JEFFORD, jurnalist: „Ne simţim de parcă facem parte din procesul de vinificaţie, dar într-un sfârşit vinurile sunt cele mai importante. Suntem extrem de atenţi la fiecare etapă de proces. În mare măsură ne asigurăm să fie aleşi cei mai buni critici din domeniile necesare. Deci nivelul de expertiză este de neegalat.”

În acest an, cu medalii de argint s-au întors acasă 36 de vinuri basarabene, iar alte 55 au obţinut medalii de bronz la acest concurs. Decanter World Wine Awards, ajunsă la a 17-ea ediţie, este cea mai importantă competiţie de vinuri din lume.
Similare
RECOMANDĂRI