De trei ori pe aceeaşi greblă. Un bărbat a fost prins, pentru a treia oară, trecând ilegal frontiera
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

De trei ori pe aceeaşi greblă. Un bărbat a fost prins, pentru a treia oară, trecând ilegal frontiera

Poliţiştii de frontieră au reţinut un bărbat ce se afla pe perimetrul fâşiei de protecţie a frontierei, la doar 20 de metri de punctul de trecere. Audiat, acesta a declarat că din lipsa unui document de călătorie valabil a recurs la tentativa de trecere ilegală a hotarului moldo-ucrainean.

Cazul a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, când  o persoană  a fost observată în timp ce se deplasa spre Ucraina, cu ocolirea intenţionată a punctului de trecere. Solicitată să prezinte vreun act, persoana a scos din buzunar un titlu de călătorie expirat, eliberat de către ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă.

Din cercetările preliminare s-a constatat că bărbatul are 53 de ani, este locuitor al raionului Cimişlia, iar numele lui figurează în două dosare penale pentru traversarea clandestină a hotarul. Eschivându-se de a se prezenta la organul de urmărire penală pentru audieri, acesta a fost anunţat în căutare naţională.

 În luna martie, în urma unei acţiuni comune dintre poliţiştii de frontieră a SPF Leova şi angajaţii ai IP Leova a fost stabilit locul unde se afla persoana, iar după reţinere, bărbatul a fost escortat şi prezentat Procuraturii raionului Taraclia pentru audieri, care a decis cercetarea în continuare al acestuia în stare de libertate. Însă acest fapt nu l-a descurajat pe bărbat, încercând şi pentru a treia oară să treacă ilegal hotarul.

Ca urmare, de către ofiţerii de urmărire penală din cadrul Direcţiei regionale Sud, pe numele moldoveanului a fost înregistrată încă o cauză penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, conform art. 362 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI