Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De rusalii, TVR MOLDOVA - în pelerinaj la Mănăstirea Neamţ

Duminica Mare încheie şirul marilor Praznice Împărăteşti ale Mântuitorului Isus Hristos, prin activitatea sa mesianică de pe pământ. Rusaliile, zi despre care se spune că ar fi cea mai mare dintre Duminici, au fost sărbătorite şi la Mănăstirea Neamţ, supranumită „Ierusalimul ortodoxiei române”.

De Duminica Mare, Curtea Mănăstirii Neamţ a fost plină de credincioşi setoşi să primească în suflet cuvântul Evangheliei. Ei s-au rugat de sănătate şi au mulţumit pentru toate darurile primite zilnic de la Dumnezeu. Echipa TVR MOLDOVA a mers în pelerinaj alături de un grup de pelerini din Basarabia şi a participat la slujbele acestei zile.

Duminica Mare este o sărbătoare dedicată naturii dătătoare de viaţă, de care românii se simt legaţi cu toată fiinţa. Un semn distinctiv al acestei zile este împodobirea cu ramuri de salcie, nuc, tei a porţilor şi caselor. Clerul bisericesc a binecuvântat ramurile de tei la slujba de vecernie. Aceste mlădiţe se păstreaza peste an la icoanele din case exact ca salcia de la Florii.

Pogorârea Sfântului Duh este una din cele mai vechi sărbători creştine. Evenimentul marchează întemeierea Bisericii prin trimiterea de către Dumnezeu a Sfântului în lume ca să-i împuternicească pe Sfinţii Apostoli să vestească Evanghelia.

Despre dimensiunea spirituală a acestei zile s-a discutat în cadrul emisiunii Obiectiv Comun de la TVR MOLDOVA.  

Emisiunea integrală o puteţi vedea aici: https://www.facebook.com/TVRMoldova/videos/469675537169894/.

Similare
RECOMANDĂRI