De la Bucureşti, la Kiev. Ion Ceban a avut o întrevedere cu primarul capitalei Ucrainei
Sursa foto:Iv Ceban/Facebook Vizualizari:

De la Bucureşti, la Kiev. Ion Ceban a avut o întrevedere cu primarul capitalei Ucrainei

Primarul general al Chişinăului Ion Ceban se află la Kiev, după vizita sa de la Bucureşti. Ion Ceban a avut astăzi o întrevedere cu primarul Kievului, Vitalii Kliciko, iar pentru mâine sunt planificate ieşiti în teren şi discuţii despre proiectele şi programele de succes implementate în capitala Ucrainei.

Într-o postare pe Facebook, Ceban spune că a discutat cu primarul Kievului, „într-o atmosferă neformală”, despre perspectivele de colaborare dintre cele două capitale.

„Kievul are o experienţă frumoasă în implementarea conceptului smart-city, dezvoltării infrastructurii locativ-comunale, în domeniul transportului şi politicii sociale, dar şi în alte sectoare. La fel, am convenit ca în această seară să avem o întîlnire la primărie, unde va prezenta centrul unic de comandă a întregii infrastructuri municipale. Tot azi, vom discuta despre colaborarea de mai departe dintre capitalele noastre”, anunţă Ion Ceban.

De asemenea, primarul general spune că Acordul de cooperare dintre Chişinău şi Kiev ar putea fi actualizat, deoarece de mult timp nu mai este funcţional.

Amintim că Ion Ceban a avut ieri o vizită la Bucureşti, unde a avut întrevederi cu vice-primarul de Bucureşti, Aurelian Bădulescu, cu primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, şi cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

De asemenea, recent acesta a efectuat o vizită la Moscova, aceasta fiind, de fapt, prima sa vizită externă în calitate de primar.

Similare
RECOMANDĂRI