Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De la 1 iunie pieţele din Chişinău îşi aşteaptă cumpărătorii. Autorităţile au stabilit un set de reguli stricte de protecţie sanitară

Cere şi ţi se va da. Cam aşa a fost şi în cazul comercianţilor de la pieţele din Chişinău şi Bălţi. După lungi proteste, autorităţile au cedat şi au dispus deschiderea acestor puncte comerciale, văzute de unii deja ca potenţiale focare. Chiar şi aşa, de mâine se va deschide Piaţa Centrală şi, desigur că, mai presus de orice vor sta regulile de igienă pentru a preveni o posibilă infectare în masă. Autorităţile au stabilit un set de reguli stricte de protecţie sanitară, care trebuie respectate atat de vânzători, cât şi de cumpărători. Între timp, comercianţii au început pregătirile pentru ziua mult aşteptată.

La intrarea în piaţă, vizitatorii vor fi obligaţi să poarte măşti şi mănuşi, să-şi dezinfecteze mâinile, iar un angajat al pieţei va avea grijă să le măsoare temperatura. Cât se vor plimba prin tarabe pentru a face cumpărăturile vor trebui să respecte distanţa. 

Dacă e să ne amintim de îmbulzeala de odinioară e greu să ne imaginăm cum ar putea fi respectate aceste reguli.  După aproape două luni în care au stat cu porţile zăvorâte, din cauza pandemiei de coronavirus, pieţele din Chişinău vor fi redeschise începând de mâine. Autorităţile promit să nu le scape din ochi nicio încălcare. 
 
INGA IONESI, viceprimar, municipiul Chişinău: "Au fost purtate discuţii şi cu cei care activează în Piaţa Centrală cu agenţii economici care au asigurat despre respectarea tuturor instrucţiunile elaborate şi prezentate spre implementare".

Unii comercianţi au şi venit deja la piaţă să-şi pregătească tarabele pentru ziua de lucru. 

În timp ce unele pieţe se vor deschide, altele se vor închide. Primăria Chişinău a decis să-i alunge pe cei peste 300 de comercianţi care vând materiale de costrucţie în piaţa improvizată de pe strada Matei Basarab. Vestea i-a înfuriat pe oameni. 

Activitatea pieţelor din Republica Moldova a fost oprită pe 16 martie şi reluată pe 11 mai, cu excepţia celor din Chişinău şi Bălţi, asta deşi comercianţii au cerut în repetate rânduri să-şi reia vânzările şi chiar au organizat proteste.  
Similare
RECOMANDĂRI