De astăzi, maşinile din Transnistria cu numere de înmatriculare neutre, sunt admise în traficul internaţional
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De astăzi, maşinile din Transnistria cu numere de înmatriculare neutre, sunt admise în traficul internaţional

De astăzi, mijloacele de transport  din regiunea transnistreană a Republicii Moldova cu numere de înmatriculare neutre sunt admise în traficul rutier internaţional.

Plăcuţele au început să fie eliberate din 10 septembrie curent la oficiile Agenţiei Servicii Publice, din Tiraspol şi Râbniţa. Numerele conţin trei litere şi trei cifre. Odată cu obţinerea acestora, proprietarii maşinilor primesc şi un paşaport tehnic, iar pe vehicul este aplicat stickerul cu simbolul "MD".

Pentru a traversa frontiera de stat, şoferii trebuie să prezinte certificatul de înmatriculare a transportului, permisul de conducere, Cartea Verde, raportul de inspecţie tehnică periodică, actul care confirmă transmiterea în folosinţă a vehiculului, precum şi alte acte necesare călătoriilor în străinătate, în corespundere cu cerinţele ţărilor de destinaţie.

În ultima perioadă, în dosarul transnistrean au fost obţinute mai multe progrese cu impact asupra cetăţenilor din regiune: recunoaşterea diplomelor de studii emise de instituţiile de învăţământ din stânga Nistrului, asigurarea accesului fermierilor la terenurile agricole din raionul Dubăsari, admiterea în traficul internaţional a vehiculelor din regiunea transnistreană. Guvernul a alocat, de asemenea, 15 milioane de lei pentru şcoli, grădiniţe, case de cultură şi apeducte din zona de securitate.

„Cu paşi concreţi care aduc beneficii pentru cetăţeni, vom reuşi să apropiem cele două maluri ale Nistrului. Acţiunile noastre sunt orientate, în primul rând, spre îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor ţării noastre. Şi vom face acest lucru şi în continuare. Asta înseamnă reintegrare”, a menţionat premierul Pavel Filip.

Similare
RECOMANDĂRI