De astăzi activează o secţie COVID şi la Spitalul Clinic Municipal Sfânta Treime
Sursa foto:Ion Ceban/Facebook Vizualizari:

De astăzi activează o secţie COVID şi la Spitalul Clinic Municipal Sfânta Treime

De astăzi este activată Secţia Covid – 19, din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, cu o capacitate de 200 de paturi, inclusiv, o secţie de reanimare și terapie intensivă cu 16 locuri. Municipalitatea a amenajat secţiile specializate şi intrarea din str. Alecu Russo, sectorul Rîşcani.

Pentru prima dată în municipiul Chişinău, dar şi Republica Moldova, bolnavii cu coronavirus vor fi internaţi în cele 7 secţii de profil, în funcţie de comorbidităţi, anunţă primarul Ion Ceban.

Edilul susţine că secţiile în care vor fi internaţi pacienţii infectaţi cu noul tip de virus sunt bine dotate, renovate recent şi dispun de un sistem de oxigenare, care este vital pentru acest tip de bolnavi.

Spitalul rămâne totuşi a fi  unul cu multe profiluri şi urmează să acorde asistenţă medicală de urgenţă şi chirurgicală pentru toţi locuitorii municipiului Chişinău şi suburbiile oraşului. Astfel, instituţia medicală este divizată în două blocuri separate – Covid şi non-Covid, iar atât pacienţii, cât şi lucrătorii medicali nu vor contacta între ei.

Similare
RECOMANDĂRI