Daniel Ioniţă: Semnalul victoriei Maiei Sandu a fost înţeles în mod corespunzător la Bucureşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Daniel Ioniţă: Semnalul victoriei Maiei Sandu a fost înţeles în mod corespunzător la Bucureşti

Mesajul victoriei Maiei Sandu în urma alegerilor prezidenţiale a fost nu numai ascultat, ci şi înţeleasă în mod corespunzător la Bucureşti. Astfel s-ar explica anunţul vizitei preşedintelui României Klaus Iohannis la Chişinău, după convorbirea telefonică cu preşedintele ales al Republicii Moldova Maia Sandu, în condiţiile în care şeful statului român nu a efectuat vreo vizită oficială în R. Moldova pe durata mandatului lui Igor Dodon.

Despre aceasta a vorbit ambasadorul României Daniel Ioniţă, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi, de la TVR MOLDOVA. Acesta a amintit că Klaus Iohannis a fost primul şef de stat care a felicitat-o pe Maia Sandu, cei doi având şi o discuţie telefonică, în cadrul căreia Klaus Iohannis „a acceptat cu plăcere” invitaţia de a veni la Chişinău. .

„Semnalul victoriei importante a Maiei Sandu a fost nu numai ascultat, dar şi înţeles în mod corespunzător la Bucureşti. Mi se pare că această victorie trebuie pusă împreună cu o opţiune pro europeană clară. Cel puţin asta trebuie să fie citirea acestei victorii. Mi se pare că cetăţenii R. Moldova îşi doresc cu adevărat să trăiască într-o ţară mai sigură, mai stabile, mai normală, şi care să fie reconectată la nivelul internaţional”, a declarat Daniel Ioniţă.
 
Ambasadorul a mai spus că vizita lui Klaus Iohannis va fi un bun prilej pentru a trece în revistă ceea ce s-a făcut până acum, şi a ceea ce se poate face de acum încolo:

„Nu trebuie, însă, să ne îmbătăm cu apă rece. Relaţiile sunt dependente de existenţa unor oficialităţi guvernamentale cu adevărat prietenoase, sunt dependente şi de implementarea la timp a unor angajamente pe care R. Moldova şi le-a luat faţă de partenerii săi occidentali”.
 
Similare
RECOMANDĂRI