Daniel Ioniţă: Extinderea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău, până în 2018, este un termen real
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Daniel Ioniţă: Extinderea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău, până în 2018, este un termen real

Extinderea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău, a cărei finalizare este prevăzută către sfârşitul anului 2018 este un termen real, consideră ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.

Într-un interviu pentru Radio Chişinău diplomatul a spus că la Bucureşti există deplina susţinere a acestui obiectiv, menţionând că este nevoie de aceeaşi susţinere puternică şi pe malul stâng al Prutului.

„La sfârşitul lunii trecute, a avut loc o reuniune tehnică la nivel de secretari de stat la Bucureşti, la care au participat reprezentanţi ai ministerelor de resort din România şi din Republica Moldova, împreună cu experţii principalelor companii care sunt responsabile de interconexiune energetică. Cu acel prilej, cele două părţi au convenit asupra unui calendar comun de acţiuni, care presupune parcurgerea unor etape. În ceea ce ne priveşte pe noi, cei de pe malul drept al Prutului, vă asigur că există deplina susţinere politică a acestui proiect, de altfel suntem deschişi să promovăm obiectivul respectiv de interconexiune energetică în termenul agreat”, a declarat Daniel Ioniţă.

Gazoductul Iaşi-Ungheni interconectează reţele de gaz din România şi Republica Moldova şi a fost inaugurat la 27 august 2014. În prezent, Republica Moldova, în virtutea parametrilor tehnici existenţi, importă prin acest gazoduct peste 1,1 milioane de metri cubi de gaze naturale din România. După construcţia fazei a doua a gazoductului până la Chişinău, acesta va avea o capacitate maximă de transportare de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Similare