Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Daniel Ioniţă, despre relaţia Chişinău-Bucureşti: Am dori să vedem şi fapte, nu doar declaraţii. Avem impresia că România crede mai mult în acest parteneriat strategic

Relaţia dintre R. Moldova şi România, în ultima perioadă, din păcate, a intrat într-un con de umbre – o spune ambasadorul României la Chişinău, Excelenţa Sa Daniel Ioniţă, care a declarat, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA că Bucureştiul este încă în aşteptarea rezultatelor din partea Chişinăului privind anumite angajamente asumate.

Oficialul este de părere că România crede mai mult în parteneriatul strategic dintre statul român şi R. Moldova şi că şi-ar dori să vadă mai multe fapte din partea autorităţilor de la Chişinău.

„Nu au fost vizite la nivel de miniştri, la nivel de înalte oficalităţi. Deocamdată, suntem într-o etapă de aşteptare, vrem să vedem rezultate, prin unghiul angajamentelor asumate de Chişinău. Din păcate, avem impresia că parcă noi credem mai mult în acest parteneriat strategic şi în această valoare extrem de importantă pe care noi o asociem parcursului european al R. Moldova. Am dori pe undeva să vedem şi fapte, nu numai vorbe şi declaraţii”, a menţionat oficialul.

Diplomatul susţine că acest lucru nu înseamnă că proiectele României destinate cetăţenilor din Republica Moldova au fost stopate, dar, dimpotrivă, România va continua să investească în proiecte ce au drept scop bunăstarea basarabenilor.

„Asta nu înseamnă că proiectele noastre destinate cetăţenilor au fost stopate, vom continua proiectele respective, pe de o parte să realizăm ceea ce ne-am angajat să facem, pe de altă parte să identificăm domenii noi care contribuie la întărirea legăturilor speciale dintre România şi R. Moldova. Vom încerca să promovăm, inclusiv, şi unele dosare de suflet”, a menţionat Daniel Ioniţă.

Totodată, Daniel Ioniţă a declarat că România e pe deplin sincronă în ceea ce priveşte relaţiile Bruxelles-ului cu Chişinăul.
Similare
RECOMANDĂRI