Daniel Ioniţă: Ajutorul României acordat R. Moldova a fost tot timpul dezinteresat şi a avut o doză substanţială de iubire
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Daniel Ioniţă: Ajutorul României acordat R. Moldova a fost tot timpul dezinteresat şi a avut o doză substanţială de iubire

După ce va obţine vaccinul împotriva COVID, România va „avea grijă şi de cetăţenii din R. Moldova”, donând o parte din lotul obţinut. Acest ajutor, ca şi celelalte ajutoare oferite cetăţenilor din R. Moldova, este unul sincer şi cu „o doză substanţială de iubire”. Declaraţii în acest sens au fost făcute de Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniţă, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

Ambasadorul României a reiterate mesajul unor politicieni de peste Prut, conform cărora România va fi dispusă să doneze o parte din cota sa de vaccinuri şi cetăţenilor din R. Moldova, care cel mai probail, vor fi direcţionate către cei din prima linie.

„Vorbim de nişte planuri care vor să vină. În primul rând să vedem că vaccinul va ajunge la noi, după ce îl vom avea noi, cu siguranţă vom avea grijă şi de cetăţenii noştri dragi din R. Moldova”, a subliniat ambasadorul.
 
Daniel Ioniţă declară că ajutorul oferit de România este unul necondiţionat, sincer, şi conţine „o doză de iubire”.
 
În pofida faptului  că mesajele noastre vor fi ori înţelese greşit, ori total eronate, ori desconsiderate, ori bagatelizate, căci am avut şi situaţii de acestea, România a acţionat de fiecare data cu deplină sinceritate şi a avut o  politică de deplină deschidere şi transparenţă faţă de cetăţenii Republicii Moldova. Iar ajutorul nostru a fost arareori condiţionat. Aş putea spune că ajutorul nostru acordat cetăţenilor niciodată nu a fost condiţionat. Noi dacă am condiţionat şi dacă vom condiţiona pe viitor, vom condiţiona nişte politici pe car autorităţile trebuie să le facă în folosul dumneavoastră. Ajutorul României a fost tot timpul generos şi dezinteresat, şi a avut o doză substanţială de iubire, pe care nu îl veţi găsi în niciun alt ajutor. Pentru că un număr important de cetăţeni ai R. Moldova sunt şi cetăţeni ai României. Pentru că noi nu am uitat istoria şi pentru că nu trebuie să trăim în trecut, dar trebuie să învăţăm lecţiile trecutului, tocmai pentru a ne putea construi viitorul. Şi nu trebuie să uităm că  există foarte multe familii mixte, care au făcut deja unirea”, a declarat Daniel Ioniţă.
 
Similare
RECOMANDĂRI