Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Daniel Frumusachi, cel mai tânăr somelier basarabean, cu două recorduri mondiale

Daniel Frumusachi este cel mai tânăr somelier din Republica Moldova. Ştie secretul vinului dar a învăţat să mânuiască cu dibăcie şi sabia. Deschiderea sticlelor prin tehnica Sabrage a devenit o adevărată pasiune a tânărului somelier. A reuşit chiar să înregistreze două recorduri demne de Guinness Book. Unul dintre ele a fost deja recunoscut oficial de Cartea Recordurilor pe 18 septembrie 2019. Zilele acestea, tânărul basarabean şi-a primit şi mult aşteptata diplomă.

Anul trecut, în iunie, Daniel Frumusachi s-a impus printre cei din breasla lui cu două recorduri mondiale – tânărul a deschis prin tehnica Sabrage, 49 de sticle în 28 de secunde şi alte 79, în doar 60 de secunde. După un an de zile i-a fost înmânat oficial Certificatul bine meritat!

DANIEL FRUMUSACHI, somelier: „Un an de foarte multă muncă,  atat in documente ca sa fie confirmat recordul, cât şi inainte de asta inca un an de pregatire. Am si primit acest certificat”.

Are doar 20 de ani, dar deja şi-a realizat un vis. Este somelier certificat european şi ştie să descopere secretele ascunse ale unui vin de calitate.

 DANIEL FRUMUSACHI somelier: „E un eveniment foarte important in viata mea acest record, acest certificat e doar o simplă foaie, da înseamnă foarte mult pentru mine, au fost nopti nedormite, emotii, adrenalină”.

Recent, tânărul s-a încumetat într-o altă aventură: „Am facut o nebunie, o săritură cu paraşuta şi acesta a fost primul sabrage făcut in aer, în timp ce cădeam cu paraşuta, 3000 de metri cădere liberă, după care se deschide parasuta si am făcut acest sabrage. Cum a venit idea, poate nu este credibil, dar am visat in somn, m-am trezit brusc, am notat in telefon asta si a doua zi am analizat situatia, dacă este realizabil asta sau nu, am găsit cascadorul”.

Daniel Frumusachi şi-a început cariera în 2016, cu studiile la Centrul de Excelenţă în Viticultură şi Vinificaţie. Acum este student la Universitatea Tehnică a Moldovei. Cât despre industria vinicolă, Daniel spune că aceasta îi oferă zilnic oportunităţi de a descoperi lucruri noi.
Similare
RECOMANDĂRI