Danemarca a inclus România pe lista ţărilor „închise”, alături de Bulgaria, Luxemburg, Portugalia
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Danemarca a inclus România pe lista ţărilor „închise”, alături de Bulgaria, Luxemburg, Portugalia

Autorităţile daneze au anunţat, joi, noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Danemarcei, care vor intra în vigoare la 1 august 2020, ora 00.00. România a fost inclusă pe lista ţărilor „închise”, potrivit unui comunicat transmis, joi, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).Autorităţile daneze au anunţat, joi, noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Danemarcei, care vor intra în vigoare la 1 august 2020, ora 00.00. România a fost inclusă pe lista ţărilor „închise”, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti (MAE), potrivit stiriletvr.ro.

Danemarca a inclus România pe lista ţărilor „închise”, alături de alte state cum ar fi Bulgaria, Luxemburg, Portugalia.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile daneze, cetăţenii care vin din România vor putea continua să călătorească în Danemarca doar în baza unui motiv întemeiat, conform listei stabilite de autorităţile daneze competente.

Intrarea cetăţenilor care vin din România şi care au un motiv întemeiat pentru intrarea pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19. În cazul în care aceştia prezintă simptome clare de infecţie (tuse uscată, febră etc), autorităţile daneze pot refuza intrarea.

Cetăţenilor români cu drept de şedere în Danemarca li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România.

Tot de la 1 august 2020, nu va mai fi permisă intrarea pe teritoriul Regatului Danemarcei în scop turistic cetăţenilor care vin din România.

Cu privire la tranzit, autorităţile daneze au precizat că acesta va fi permis în anumite condiţii. Astfel, în cazul deplasării în scop turistic într-o altă ţară decât Danemarca va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei. În cazul deplasării într-o altă ţară pentru unul dintre motivele prevăzute în lista de „motive întemeiate” indicată anterior.

Persoanelor cu simptome clare de infecţie (tuse uscată, febră etc) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Danemarcei.

Similare
RECOMANDĂRI