Cursele aeriene spre Italia au tot mai puţini pasageri din cauza coronavirusului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cursele aeriene spre Italia au tot mai puţini pasageri din cauza coronavirusului

Cursele spre Italia, altădată o afacere de succes pentru companiile aeriene, au acum tot mai puţini pasageri. Teama de coronavirus, dar şi perspectiva de a sta în carantină, la întoarcerea în ţară, îi fac pe români să ocolească peninsula. Unele companii aeriene şi-au redus chiar şi cu 60% capacitatea de zbor şi oferă clienţilor reprogramări gratuite.


21 de avioane au decolat, astăzi spre Italia de pe cel mai mare aeroport al ţării, "Henri Coandă". Sunt însă tot mai goale cele care ajung în oraşele din nordul peninsulei unde sunt focarele de coronavirus. Un zbor spre Milano abia a adunat 20 de pasageri, conform personalului de la îmbarcare.

Românii se tem de coronavirus. Dar şi de varianta intrării în carantină după ce revin din Italia.

Companiile aeriene s-au adaptat. Unele oferă gratuit serviciul de modificare a datei de călătorie pentru pasagerii care au zboruri până pe 15 martie şi nu vor să mai călătorească în nordul Italiei. Altele au redus numărul de zboruri către Italia până pe 2 aprilie şi oferă pasagerilor afectaţi modificarea gratuită a datei rezervării sau banii înapoi.

Compania de stat Tarom nu şi-a anunţat, deocamdată, politica pentru cursele spre Italia.

Legea dă posibilitatea clienţilor companiilor aeriene să primească banii înapoi în circumstanţe inevitabile şi extraordinare. Actul normativ nu precizează însă şi care sunt acestea.

Similare
RECOMANDĂRI