Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cum vor fi sărbătorile de iarnă, în pandemie, în municipiul Chişinău

Anul acesta nici sărbătorile de iarnă nu vor mai fi la fel din cauza pandemiei provocată de COVID-19. Târgurile, focurile de artificii şi concertele tradiţionale vor lipsi în Chişinău. Pentru ca feeria şi spiritul Crăciunului să nu dispară complet, autorităţile locale au decis să amenajeze câteva zone cu decoraţiuni specifice acestei perioade. Primarul îi îndeamnă pe locuitori ca şi de sărbători să fie precauţi şi să respecte măsurile impuse de criza sanitară.

Pentru a exclude aglomeraţiile în spaţiile publice, cu ignorarea măsurilor de protecţie, autorităţile din Chişinău renunţă la toate evenimentele organizate tradiţional pe final de an. Totuşi, oraşul va fi îmbrăcat în straie de sărbătoare. 

ION CEBAN, primar general, Chişinău: "Vor fi mai multe zone amenajate în municipiul Chişinău, este vorba inclusiv de scuarul Eminescu. Elemente decorative, am zis, minime, deci nu vom avea târguri, nu vom avea expoziţii, nu vom avea evenimente".

Printre zonele ce vor fi amenajate sunt scuarurile Mihai Eminescu, cel al Catedralei Mitropolitane, Teatrului de Operă şi Balet, parcurile Alunelul, La Izvor, Valea Trandafirului şi Afgan. De asemenea, atmosfera de sărbătoare va fi creată şi în grădina publică Stefan cel Mare, dar şi pe unele străzi din Chişinău. 

ION CEBAN, primar general, Chişinău: Un brăduţ, eventual Moş Crăciun, Alba ca Zăpada, cerbi, instalaţii luminiscente. Sunt şi agenţii economici care se vor implica. Vom vedea pe partea de buget nemijlocit, nu avem o cifră exactă".

În Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi instalat acelaşi Pom de Crăciun de anul trecut - un brad artificial cu o înălţime de 20 de metri.
Similare
RECOMANDĂRI