Cum răspunde Igor Dodon la acuzaţiile lui Viorel Morari, care spune că şeful statului ar fi comandat reţinerea sa
Sursa foto:privesc.eu Vizualizari:

Cum răspunde Igor Dodon la acuzaţiile lui Viorel Morari, care spune că şeful statului ar fi comandat reţinerea sa

Igor Dodon respinge acuzaţiile aduse de către procurorul şef al Procuraturii Anticorupţie Viorel Morari, care spune că reţinerea sa a fost comandată „inclusiv de domnul Dodon”, cu implicarea procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Şeful statului spune că nu vrea să comenteze acuzaţiile aduse, însă dă asigurări că nu se implică în actele de justiţie.

„Eu nu vreau să comentez unele procese care sunt intentate faţă de unele persoane care au slujit fostului regim. Mă refer la judecători, procurori.
La moment au loc investigaţii. Preşedinţia, instituţia prezidenţială, eu personal, nu m-am implicat şi nu mă voi implica în astfel de procese. Noi avem toate instrumentele la această etapă ca să avem o justiţie care să facă ordine. Noi avem un procuror general care poate să facă ordine şi trebuie să facă ordine, pentru asta eu l-am numit prin decret”, a declarat Igor Dodon, după şedinţa Consiliului Republican al PSRM.

Amintim că Viorel Morari se află în arest preventiv pentru 20 de zile. Acesta a declarat că, comanda de a fi reţinut a venit inclusiv din partea lui Igor Dodon: 

Viorel Morari sugerează că reţinerea sa are drept scop „sustragerea atenţiei de la alte chestii”


Anterior, Morari a dat de înţeles că suspendarea sa din funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie ar fi decisă după ce acesta s-a adresat  la Fisc, în legătură cu dosarul de finanţare externă a PSRM-ului.

Viorel Morari a fost reţinut pentru fals în acte publice şi abuz în serviciu.în dosarul cu privire la furtul miliardului.
 
Similare
RECOMANDĂRI