Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cum răspunde fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuţa, la acuzaţiile lui Pavel Voicu. La conferinţa de astăzi a venit cu un pistol

Numele lui a fost folosit doar de umplutură, iar acuzaţiile aduse la adresa lui nu au niciun suport. Este reacţia fostului ministru al Apărării, Vitalie Marinuta, la acuzaţiile lansate în spaţiul public de actualul deţinător al portofoliului, Pavel Voicu. La conferinţa de presă pe care a organiza-o, Marinuta şi-a adus şi arma, pe care spune că o deţine legal.

După ce Pavel Voicu a spus că Vitalie Marinuţa şi-a dăruit singur o armă, la fel ca şi alţi foşti miniştri ai Apărării, acuzatul a organizat astăzi o conferinţă de presă în care le-a arătat ziariştilor un pistol, despre care spune că i-a fost dăruit de reprezentanţii Armatei Naţionale şi care ar fi înregistrat legal.
 
„Dacă dumnaelui a vrut să speculeze că ministrul Marinuţa are o armă în dotare, păi vreau să vă spun că este corect, iată acesta este pistol TŢ, cu inscripţia Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa şi data acordării, îl am, este trecut perfect legal în declaraţia mea de avere, nu este ascuns, este declarat la poliţie, am certificat, mai mult ca atât vreau să vă spun că eu mai am şi o sabie, dăruită de Ministrul Apărării al României”, spune fostul ministru.
 
În cadrul conferinţei, Marinuţă a mai spus că se simte dezamăgit de primul briefing susţinut de Pavel Voicu, în calitate de Ministru al Apărării şi că se aştepta la cu totul altceva. de exemplu să discute despre ameninţările şi pericolele militare în adresa Republicii Moldova sau despre capacitatea actuală de luptă a Armatei Naţionale.

„Eu i-aş dori din suflet domnului Voicu ca el să aibă un mandat deplin de patru ani cel puţin, în aceşti patru ani să facă mai mult decât am făcut echipă pe care eu am avut onoarea să o conduc şi, în final, Armata Naţională să îi onoreze acest lucru cu o armă”.
 
Reacţia lui Marinuţa vine după ce, pe 15 august, în cadrul unui briefing de presă, ministrul Pavel Voicu a declarat că de la obţinerea independenţei încoace, de la ministerul Apărării din Chişinău ar fi fost dăruite 77 de arme de foc.
Similare
RECOMANDĂRI