Cum explică deputaţii fracţiunii Şor absenţa de la şedinţele Parlamentului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cum explică deputaţii fracţiunii Şor absenţa de la şedinţele Parlamentului

Fracţiunea Partidul Şor declară că majoritatea parlamentară îi încalcă drepturile şi de aceea ei nu se prezintă la şedinţele Parlamentare. Aceştia invocă nu au fost invitaţi la şedinţa plenară din 8 iunie, la care noua majoritate parlamentară a numit noua putere. „Toate şedinţele care au urmat după 8 iunie de asemenea au fost convocate cu încălcări grave ale Regulamentului Parlamentului, fără respectarea termenului necesar pentru informarea deputaţilor cu ordinea de zi”, se arată într-un comunicat al formaţiunii.

„Mai mult ca atât, sunt încălcate flagrant drepturile fracţiunilor de a delega reprezentanţii săi în organele de lucru ale Parlamentului. Majoritatea parlamentară face orice pentru a crea la maxim condiţii cât mai neconfortabile pentru opoziţie. Fracţiunea Partidului ŞOR este practic exclusă din activitatea parlamentară normală. Sunt ignorate şi încălcate drepturile a peste 117 mii de alegători pe care deputaţi fracţiunii Partidul „ŞOR” îi reprezintă în legislativ.”

Totuşi, reprezentanţii formaţiunii susţin că nu au o poziţie clară privind acţiunile ulterioare ale partidului, astfel se „poartă un dialog activ şi consultări atât în interiorul partidului cu liderii teritoriali, dar şi cu simpli cetăţeni – alegători din toate colţurile ţării”.

Fracţiunea va anunţa deciziile luate în următoarele zile.

Amintim că liderul Partidului Şor, Ilan Sor, ar fi fugit în Israel, după ce PDM a anunţat că se retrage de la guvernare. Ilan Şor a fost este condamnat la 7 ani şi şase luni de închisoare de către magistraţii Judecătoriei Chişinău, iar plecarea lui din ţară nu a fost permisă de către instanţa de judecată. 

 

Similare
RECOMANDĂRI