Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cu pixul de acasă. Astfel se vor desfăşura alegerile de pe 1 noiembrie

Cu pixul de acasă, cu verificarea temperaturii la intrarea alegătorilor în secţia de votare şi cu dezinfectarea obligatorie a mâinilor. Astfel se vor desfăşura alegerile de pe 1 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a elaborat un set de reguli, ce urmează a fi aplicate la scrutinul prezidenţial pentru a preveni răspândirea virusului Sars-Cov2.

Potrivit documentului elaborat de Comisia Electorală Centrală, în incinta secţiei de vot va fi permis un număr limitat de alegători, care vor purta obligatoriu măşti şi mănuşi.

„În secţia de votare nu se pot afla concomitent mai mulţi alegători decât cabinele care sunt în secţia de votare, adică dacă într-o secţie de voatre sunt 3 cabine, respectiv în secţia de votare nu se afla mai mult de 3 alegători. Membrii biroului electoral urmează să fie dotaţi cu măşti, mănuşi, viziere”, a spus ALEXANDRU BERLINSCHI, reprezentant C.E.C..

De asemenea, la intrarea în secţia de votare vor fi instalate dozatoare cu soluţie dezinfectantă pe bază de alcool pentru igienizarea mâinilor. La secţia de vot, alegătorii vor veni cu pixul de-acasă.

„În secţia de votare alegătorilor li se indică să vină cu pixul personal pentru că ei urmează să semneze în lista electorală. În cazul în care din motive temeinice un alegător nu va avea pixul său, îi va fi pus la dispoziţie de membriei biroului electoral. 03.05 stampila votat, care se află în cabina de vot urmează a fi dezinfectate periodic de către membrii biroului electoral”, a declarat ALEXANDRU BERLINSCHI, reprezentant C.E.C..

Instrucţiunile elaborate de CEC au fost transmise Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică pentru avizare. Potrivit deciziei Parlamentului Republicii Moldova, alegerile prezidenţiale vor fi organizare la data de 1 noiembrie.
Similare
RECOMANDĂRI