Decizie CSJ: Anatol Ciubotaru a fost restabilit în funcţia de director la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Decizie CSJ: Anatol Ciubotaru a fost restabilit în funcţia de director la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

Anatol Ciubotaru, fostul director al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga”, a fost restabilit în funcţie. Curtea Supremă de Justiţie a emis astăzi o hotărâre prin care a casat hotărârea Curţii de Apel şi a luat o altă decizie, de restabilire a lui Anatol Ciubotaru în funcţia din care a fost demis de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova.

CSJ a subliniat că Comisia nu avea puterea de a-şi atribui noi competenţe în domeniul eliberării din funcţie a conducătorului instituţiei publice. „Or, dacă autorităţile responsabile de gestionarea stării de urgenţă ar dori să-şi instituie noi atribuţii, ele ar trebui să o facă în baza unei norme din legea organică care să prevadă expres acest lucru. Aşa cum nici o prevedere din lege nu-i permite Comisiei să se autoinvestească cu noi atribuţii ce ţin de concedierea şi/sau angajarea din funcţie a conducătorului instituţiei publice, aceasta având doar atribuţia de a stabili procedura de numire în funcţie şi de destituire a conducătorilor agenţilor economici şi ai instituţiilor publice”.

„Totodată, având în vedere că în cazul restabilirii în funcţie este necesar de a declara mai intâi nulitatea punctului de destituire din funcţie, ceea ce s-a constatat mai sus, restabilirea fiind un capăt de cerere secundar şi subsecvent declarării nulităţii şi astfel direct condiţionat de declararea nulităţii actului şi ţinând cont de faptul că recurentul Anatol Ciubotaru a fost eliberat nelegitim din serviciu, cerinţa acestuia invocată în acţiune de a fi restabilit în funcţia deţinută anterior – director al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga”, urmează a fi admisă”, se spune în decizie.

Astfel, Anatol Ciubotaru a fost restabilit, în funcţia de director al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga”, începând cu 24 martie 2020. Decizia este irevocabilă.
 
Similare
RECOMANDĂRI