Criza sanitară a lovit din plin afacerile crescătorilor de animale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Criza sanitară a lovit din plin afacerile crescătorilor de animale

Miei mulţi, posibilităţi de vânzare reduse aşa arată, pe scurt, situaţia acestui segment de piaţă în apropierea sărbătorilor pascale. Criza sanitară a lovit din plin afacerile crescătorilor de animale, iar din cauza restricţiilor de trafic tot mai puţini români vor ajunge să îşi cumpere carne de miel. Acum ciobanii se tem că ar putea rămâne pentru prima oara cu marfa nevândută.Aurel Bălăşoiu este unul dintre cei mai mari crescători de ovine din judetul Argeş. Până acum nu a vândut niciun miel din cei 400 pregătiţi pentru piaţă. "Nu au fost publicate condiţiile în care se pot vinde animalele, iar clienţii din anii trecuţi speriaţi de coronavirus nu mai par interesaţi de carnea de miel", spune AUREL BĂLĂŞOIU, crescător de ovine.

Iarna blândă i-a ajutat mult anul acesta pe crescătorii de oi. Astfel, la o turmă de 500 de capete sunt fătaţi până la 400 de miei, suficient pentru ca ciobanii să îşi recupereze cheltuiala. Însă pandemia a dat peste cap planurile de profit ale oamenilor care îşi văd acum munca de un an în pericol.

"Anul trecut, de Paşti carnea de miel s-a vândut cu preţuri bune. Anul acesta, preţul e neclar pentru ca nu există cerere", spune CRISTIAN VASILE cioban.

Puţinii cumpărători admit că sunt speriaţi de restricţiile impuse.

Dacă nu vor reuşi să vândă mieii, crescătorii spun că se vor reorienta la vară către piaţa externă, în special statele din Orientul Mijlociu.
Similare
RECOMANDĂRI