Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Criticile lansate de europarlamentarul Sigfried Mureşan au provocat o reacţie dură din partea premierului Ion Chicu, care a fost taxat dur pentru reacţie

Criticile lansate de europarlamentarul Sigfried Mureşan au provocat o reacţie dură din partea premierului Ion Chicu. Şeful Guvernului de la Chişinău l-a comparat pe vicepreşedintele Partidului Popular European cu un băiat de mingi, care nu ar fi realizat nimic în viaţă. Reacţia premierului a fost condamnată dur de unele forţe politice de la Chişinău, iar europarlamentarul român Eugen Tomac propune retragerea cetăţeniei române pe care o deţine Ion Chicu.

În mesajul postat pe Facebook, premierul basarabean atacă indirect şi România, atacându-l pe Sigfried Mureşan. 

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: "Ce-ai făcut june în ţara ta, că geme de cea mai mare corupţie din Europa? Ai numai în judeţul Suceava jumătate din numărul de bolnavi COVID19 înregistraţi în toată ţara mea. Şi medici, cam tot atâţi. Judeţele moldoveneşti au 40% din decedaţii din România".

Premierul Ion Chicu a fost taxat dur pentru aceste declaraţii.  

EUGEN TOMAC, preşedintele Mişcării Populare, România: "După atacurile de astăzi ale premierului Chicu la adresa României şi a Uniunii Europene, cred că răspunsul nostru prompt trebuie să fie retragerea cetăţeniei române. Nu poţi fi şi cetăţean UE şi propagandist în stil sovietic la Chişinău. Limbajul folosit la adresa unui lider PPE arată cât de mult le place unor politicieni din Republica Moldova statutul de slugă".

Şi Partidul Unităţii Naţionale a reacţionat la atacurile premierului Chicu. 

VLAD ŢURCANU, prim-vicepreşedintele Partidului Unităţii Naţionale: "În loc să se uite în grădina plină de buruieni pe care pretinde că o îngrijeşte, în care înfloreşte corupţia şi se zbat din greu o mulţime de oameni necăjiţi, unde peste o mie de cadre medicale au fost infectate cu Covid 19 din cauza incompetenţei sale şi a ministrului său, Ion Chicu se răsteşte cu ţâfnă la eurodeputatul Siegfried Muresan, care încearcă să-l ajute să obţină bani de la Uniunea Europeană. Şi ponegreşte o ţară, România, care îl sprijină pentru a îndrepta prostiile pe care le-a făcut".

Iar Mişcarea politică Unirea spune despre declaraţiile premierului Chicu că sunt calomnii şi atacuri furibunde. 

Mişcarea Politică "Unirea": "Limbajul total inadecvat folosit în raport cu un europarlamentar nu poate fi catalogat decât ca o lipsă acută de contact cu realitatea, ori frustrarea lui Chicu nu poate fi explicată decât prin faptul că el nu-şi aparţine, iar guvernul de buzunar al lui Dodon, pe care îl conduce, este unul eşuat şi care se clatină pe zi ce trece, iar asta i-a afectat atât de mult capacitatea de gândire şi întreaga raţiune". 

Şi vicepreşedintele  PAS, Mihai Popşoi, vicepreşedinte al Parlamentului de la Chişinău, explică ieşirea nervoasă a premierului Chicu. 

MIHAI POPŞOI, vicepreşedinte al Parlamentului: "Atunci când eşecurile guvernului Chicu-Dodon sunt observate şi la Bruxelles, premierul nu găseşte o soluţie mai bună decât să-şi verse frustrările şi complexele pe Facebook. Uniunea Europeană şi România ne-au ajutat cel mai mult în această perioadă grea, în pofida gesturilor neprieteneşti din partea lui Chicu şi Dodon". 
Similare
RECOMANDĂRI