Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Critici la adresa guvernării de la Chişinău. Siegfried Mureşan a criticat felul în care Guvernul R. Moldova gestionează pandemia de COVID-19

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a criticat felul în care guvernul Republicii Moldova gestionează pandemia de Covid-19. În plus, oficialul român a apreciat că fostul guvern, condus de Maia Sandu, a dat dovadă de mai multă eficienţă. La declaraţiile oficialului român, premierul Ion Chicu a răspuns pe un ton foarte dur.

TTITLU SĂGEŢI ÎNTRE MUREŞAN ŞI CHICU 

SIEGFRIED MUREŞAN, europarlamentar român: "Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor. Raportul publicat zilele acestea de Serviciul de Cercetare al Parlamentului European privind punerea în aplicare a Acordului de Asociere UE, inclusiv a Acordului de liber schimb profund şi cuprinzător cu Republica Moldova, confirmă că ţara este în urmă în ceea ce priveşte implementarea reformelor. Sunt aceleaşi probleme despre care eu vorbesc de cinci ani încoace".

În opinia sa, deşi Guvernul Chicu şi-a declarat disponibilitatea de a continua integrarea cu UE, raportul instituţiei europene spune că viitorul reformelor rămâne incert la Chişinău. Mai mult, Mureşan susţine că singurul executiv care şi-a respectat angajamentele, a implementat proiecte şi a făcut un progres vizibil a fost cel condus de Maia Sandu.

Declaraţia oficialului român a fost criticată extrem de dur de premierul Ion Chicu.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: "Pentru noi este foarte importantă opinia cetăţenilor noştri despre activitatea Guvernului. Şi doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenţii de avocaţi ai R. Moldova, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine - deloc."
Similare
RECOMANDĂRI