Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Creşterea numărului de infectări cu coronavirus va închide piscinele începînd de mâîine

Doar două săptămâni au putut să se bucure locuitorii Republicii Moldova de răcoarea piscinelor, pentru că acestea vor fi închise din nou, chiar de mâine. Anunţul a fost făcut de premierul Ion Chicu, în debutul şedinţei guvernului de astăzi. Autorităţile spun că asistăm la un nou episod de creştere a numărului de îmbolnăviri iar în zonele de grement nu se respectă măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

„Astăzi, Comisia a emis decizia de a sista activitatea bazinelor. Astăzi va fi publicată. Din 1 august, mâine, activitatea respectivă este sistată. Rog colegii de la MAI, ANSP executaţi decizia comisiei”, a spus Ion Chicu.

Propunerea a venit chiar de la reprezentanţii Ministerul Sănătăţii, care spun că măsura este necesară pentru a ţine sub control infecţia COVID-19.

„Din păcate, constatăm că acele relaxări de restricţii au avut ca efect imediat creşterea numărului de cazuri. O situaţia alarmantă avem la locurile de agreement şi, în special, este vorba de piscine, bazine. Avem o aglomeraţie mare de cetăţeni, nu se respectă regulile şi este focar de răspândire a acestei pandemii. Nu toate instituţiile, agenţii economici respectă acele reguli santira epidemiologice”, a declarat Ion Chicu.

În ultimele şapte zile, în Republica Moldova a fost înregistrată o creştere de aproape 18% a cazurilor de infecţie cu SarsCov2. Anterior, şeful ANSP Nicolae Furtună spunea că pisicinele sunt, cităm: "iadul de pământ". Reamintim că activitatea bazinelor publice a fost reluată pe 16 iulie.
Similare
RECOMANDĂRI