Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

COVID: R. Moldova, pe locul 15 în Europa, la capitolul decese raportate la numărul populaţiei

La mai puţin de 9 luni de la depistarea pacientului zero, Republica Moldova atinge pragul de 100 de mii de cazuri de infectare cu temutul virus. Trist este că până acum 2200 de oameni au murit.

Până astăzi, 100 de mii de basarabeni au aflat ce înceamnă infecţia cu noul coronavirus.  40% dintre cazuri au fost înregistrate doar în Chişinău. Pe locurile doi şi trei sunt oraşele Bălţi şi Tiraspol, unde până ieri au fost confirmate 3770 şi, respectiv 3615 cazuri de Covid 19.

Dintre raioane, primele în top sunt - Ialoveni, Edineţ şi Cahul, regiuni unde au fost înregistrate între 2300 şi 2800 de cazuri. La polul opus, sunt raionele cu un număr redus de populaţie, cum ar fi Camenca, Leova şi Cantemir.

Statisticile arată că dintre pacienţi, 40 la sută au vârste cuprinse între 50 şi 69 de ani. Cei mai vulnerabili în faţa virusului sunt persoanele în vârstă.  Aproape 80 la sută dintre cei decedaţi au peste 60 de ani. În bătalia cu noul coronavirus şi-au pierdut viaţa şi 52 de cadre medicale.

Potrivit site-ului http://Worldometers.info, la capitolul infectări raportate la numărul populaţiei, Republica Moldova este pe locul 20 în Europa, la acelaşi nivel cu Polonia. Statistica este mai sumbră în cazul deceselor. Cu 538 de morţi la un milion de locuitori, suntem pe locul 15 în Europa, între România şi Olanda. (carton 4) Vestea bună este că numărul pacienţilor trataţilor este de peste 80 de mii. Numărul de cazuri active este acum de aproape 16 mii dar rata de infectare se menţine ridicată.
Similare
RECOMANDĂRI