COVID: În Găgăuzia va fi deschisă încă o secţie pentru tratarea copiilor  şi o secţie pentru terapie intensivă
Sursa foto:msmps.gov.md Vizualizari:

COVID: În Găgăuzia va fi deschisă încă o secţie pentru tratarea copiilor şi o secţie pentru terapie intensivă

În UTA Găgăuzia urmează să fie deschisă o secţie suplimentară pentru tratarea copiilor infectaţi cu COVID-19 (circa 20 paturi) şi o secţie pentru Terapie intensivă (circa 6 paturi) pentru pacienţi gravi şi extrem de gravi, din UTA Găgăuzia şi Taraclia.

Aceste acţiuni au fost discutate ieri, în cadrul unei vizite de lucru a conducerii MSMPS efectuate la instituţiile medicale din UTA Găgăuzia, pentru a evalua măsurile de răspuns la COVID-19 în regiune. La moment, copiii fiind internaţi în instituţiile medicale din Chişinău.

Totodată, profesorul Victor Cojocaru a realizat o instruire privind tratamentul cazurilor severe COVID-19 pentru medicii şi asistentele medicale care activează în cadrul secţiilor de reanimare şi terapie intensivă şi boli infecţioase în cadrul spitalelor din Comrat, Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti, iar după instruire a vizitat pacienţii din secţia de reanimare şi terapie intensivă a spitalului din Comrat.

În cadrul instruirii au fost abordate:

– analiza cazurilor clinice reale din cadrul serviciului de reanimare şi terapie intensivă pentru auditul colegial al procedeelor aplicate

-interpretarea datelor de laborator şi semnelor clinice în funcţie de vârstă, comorbidităţi şi starea pacientului.

În total, în UTA Găgăuzia au fost confirmate 1731 persoane cu infecţia COVID-19, iar la moment, în instituţiile medicale sunt internate 77 persoane confirmate cu noul coronavirus.

Similare
RECOMANDĂRI