COVID-19. Viorica Dumbrăveanu: Numărul pacienţilor în stare gravă şi a pacienţilor intubaţi a scăzut considerabil
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

COVID-19. Viorica Dumbrăveanu: Numărul pacienţilor în stare gravă şi a pacienţilor intubaţi a scăzut considerabil

Situaţia epidemilogică este controlabilă, iar locuri în spitale sunt. Precizarea a fost făcută astăzi, în debutul şedinţei Guvernului, de către ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu.

Cu câteva zile înainte de alegeri, ministrul sănătăţii anunţă că situaţia epidemiologică înregistrează îmbunătăţiri, iar cifrele sunt în scădere:
 
„În spitale sunt circa 2700 de persoane. A scăzut numărul cazurilor grave,  am avut o medie de 300, acum avem circa 200 de persoane în stare gravă. A scăzut considerabil şi numărul persoanelor intubate, am avut o medie de 60 de persoane intubate, la moment avem circa 30 de persoane.

A scăzut şi numărul persoanelor care sunt în stare de gravitate medie, dar şi a persoanelor care sunt în tratament la domiciliu. Pe parcursul a două săptămâni s-a menţinut acea medie de  8 mii de persoane în tratament la domciliu, acum avem peste  7 mii.

Situaţia este controlabilă, locuri în spitale sunt, inclusiv la terapie intensivă Mai intens lucrăm cu raionele din nordul Republicii Moldova”, a anunţat Viorica Dumbrăveanu, fiind întrebată de premierul Chicu despre situaţia epidemiologică. 
 
Amintim, bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns în R. Moldova la 72 460 cazuri, iar numărul deceselor a ajuns la 1710.

De asemenea, amintim că duminică, în R. Moldova au loc alegeri prezidenţiale. Alegătorii sunt îndemnaţi să respecte măsurile epidemiologice, aceştia urmând să primească câte o mască de protecţie la intrarea în secţia de votare.
Similare
RECOMANDĂRI