Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Corpurile neînsufleţite ale celor doi alpinişti basarabeni dispăruţi în munţii din Georgia au fost recuperate de către autorităţile georgiene

Corpurile neînsufleţite ale celor doi alpinişti basarabeni, dispăruţi în munţii din Georgia, au fost recuperate de către autorităţile de la Tbilisi. Potrivit Ministerului de Externe al Republicii Moldova, corpurile alpiniştilor - tată şi fiu, vor fi în curând repatriate. Presa străină scrie că operaţiunea de salvare a celor doi a eşuat pentru că autorităţile georgiene au fost înştiinţate prea târziu despre dispariţia bărbaţilor, dar şi din cauza accesului îngreunat de condiţiile meteo nefavorabile în zonă.

Autorităţile de la Chişinău au anunţat despre încheierea misiunii de căutare abia astăzi, deşi presa georgiană scria de câteva zile despre decesul celor doi alpinişti.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt, Ministerul Afacerilor Externe: „Misiunea de căutare iniţiată de autorităţile georgiene a fost încheiată astăzi cu evacuarea corpurilor neînsufleţite a doi alpinişti care au fost identificate ca fiind ale cetăţenilor moldoveni căutaţi şi urmează a fi transmise rudelor”.

Ambasada Republicii Moldova în Azerbaidjan, va acorda asistenţa necesară pentru repatrierea cadavrelor în Republica Moldova. Cei doi alpinişti basarabeni se aflau într-o expediţie în munţii Ushba din Georgia.

Pe 28 august a fost ultima zi în care cei doi au luat legătura cu familia. Pe 3 septembrie, în urma unor apeluri pe reţelele sociale, autorităţile georgiene au început operaţiunea de salvare. Însă n-au reuşit să-i găsească la timp pe cei dispăruţi, inclusiv din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
Similare
RECOMANDĂRI