Corneliu Furculiţă: Ştefan Gaţcan a primit 500 de mii de euro pentru a trece la Pro Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Corneliu Furculiţă: Ştefan Gaţcan a primit 500 de mii de euro pentru a trece la Pro Moldova

„Ştefan Gaţcan a fost scos din ţară forţat, următoarele 3-4 zile nu se va afla în ţară. Partidul Socialiştilor de urgenţă planifică să treacă în Comisia Juridică raportul pentru aprobarea renunţării la mandatul de deputat al domnului Gaţcan şi poate mâine sau poimâine să voteze declararea funcţiei vacante de deputat”. Declaraţia aparţine deputatului Partidului Pro Moldova Vladimir Cebotari şi a fost făcută în cadrul unei emisiuni TV, scrie IPN.

Preşedintele fracţiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiţă susţine că Ştefan Gaţcan are tot dreptul la libera circulaţie. Acesta nu a infirmat, dar nici nu a confirmat cele declarate de Vladimir Cebotari. Tot deputatul socialişti susţine că deputatului Ştefan Gaţcan i s-a propus 500 de mii de euro pentru a trece de la PSRM la Pro Moldova.

Vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Slusari, deputatul Platformei DA, se declară uimit de cele întâmplate. „Nu ştiu dacă pot să redau toată gravitatea a ceea ce s-a întâmplat. Nu ştiu dacă pot găsi un cuvânt potrivit. Metodele care au fost aplicate azi şi ceea ce noi am văzut cred că trece orice linie roşie. Vă imaginaţi că acest lucru se poate întâmpla cu mine, cu doamna Monica Babuc, cu orice deputat şi cu orice persoană”, a spus el.

Vicepreşedinta Parlamentului Monica Babuc, deputată PDM, este de părere că mesajul publicat pe pagina de Facebook a deputatului Ştefan Gaţcan nu a fost scris de acesta.

„Domnul Gaţcan a declarat ieri sau alaltăieri că îşi părăseşte fracţiunea cu o postare pe care întotdeauna o simţi când omul o scrie singur sau e scris de altcineva. Categoric a fost scrisă de altcineva pentru că asculţi omul şi înţelegi cum vorbeşte. Bineînţeles, către cei care a plecat el, probabil că au avut grijă de acest text”, a menţionat Monica Babuc.

Totodată, deputata PDM a declarat că se desolidarizează de evenimentele şi acţiunile în care a fost implicaţi colegii de coaliţie de guvernământ din Partidul Socialiştilor.
Similare
RECOMANDĂRI