Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Corina Creţu: Asistenţa financiară pentru R. Moldova este de câteva sute de milioane de euro

Pentru o creştere economică este nevoie de dezvoltarea politicilor regionale. Declaraţia aparţine comisarului european Corina Creţu aflată într-o vizită la Chişinău. Oficialul european a stabilit împreună cu Guvernul de la Chişinău direcţiile pe care pot merge investiţiile europene, acestea fiind concentrate în toate regiunile Republicii Moldova.

Comisarul european pentru politici regionale spune că forţa de muncă şi cele mai multe investiţii din Republica Moldova sunt concentrate la Chişinău, celelalte regiuni fiind lăsate în umbră. În opinia ei este o abordare greşită pentru o ţară care aşteaptă o creştere economică.

Tocmai de aceea, Uniunea Europeană şi-a îndreptat investiţiile spre regiunile ţării, iar astăzi, autorităţile pot număra câteva proiecte din sudul Republicii Moldova.

Uniunea europeană urmează să aprobe bugetul pentru următorii 7 ani, dar fără Marea Britanie. Comisarul european Corina Creţu recunoaşte că Uniunea Europeană pierde astfel un contribuabil puternic la bugetul european. Republica Moldova însă, nu a stat prea mult pe gânduri şi şi-a propus să ocupe locul Marii Britanii, deşi recunoaşte că e mai degrabă un consumator decât un contribuabil.

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu se află într-o vizită de trei zile în Republica Moldova. Mâine, va susţine o lecţie publică la Academia de Studii Economice, iar sâmbătă va participa la deschiderea orăşelului european la Ungheni.
Similare
RECOMANDĂRI