Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Coreea de Sud a oferit R. Moldova un ajutor umanitar în valoare de 200.000 de dolari

Guvernul Coreei de Sud a oferit un important ajutor umanitar Republicii Moldova. Donaţia este dedicată angajaţilor din sistemul de sănătate care luptă în prima linie împotriva Covid-19. Valoarea totală a echipamentelor este de 200 de mii de dolari.

Republica Coreea a donat 200 de mii de măşti de protecţie care urmează să fie distribuite în mai multe spitale din Republica Moldova. Masca are un design special iar eficienţa filtrului este mai mare de 95%.

Excelenţa Sa HAN HOJIN, viceconsul onorific al Republicii Coreea în Republica Moldova: „Prieteni buni înseamnă că atunci când sunt nevoi să intervină să ajute. Cu acest scop, statul Coreea a acţionat şi ca un simbol pentru două state”.

Directorii instituţiilor sanitare susţin că astfel de donaţii le inspiră optimism şi siguranţă.

MIHAI CIOCANU, director Institutul Medicină Urgenţă: „Consumul de astfel de echipamente de măşti, respiratoare este foarte şi foarte înalt în special în secţiile de terapie intensivă unde gărzile se schimbă odată la două sau la patru ore. Noi avem 47 de pacienţi pe 52 de paturi de terapie intensivă dintre care 21 de pacienţi sunt conectaţi la aparatele de respiraţie artificială”.

OLGA PINTEAC, asistent şef: „Atragem foarte mare atenţie la protecţia personalului medical care se află 24 din 24 la patul pacientului, deci masca este una dintre cele mai importante măsuri de protecţie a răspândirii virusului”.

Ministrul Afacerilor Externe, Oleg Ţulea a mulţumit poporului coreean pentru importanta donaţie şi a confirmat că relaţia dintre cele două state este una foarte bună.

OLEG ŢULEA, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene: „Relaţiile cu Republica Coreea în permanenţă au fost dinamice, bune, foarte prietenoase, acest lot de asistenţă acordat sistemului medical este un exemplu bun, acest gest de solidaritate a venit urmare a convorbirii mele cu omologul meu coreean”.

NU este prima data când Coreea de Sud oferă ajutor Republicii Moldova. Guvernul de la Seul a mai oferit echipamente medicale de protecţie pentru lupta cu noul coronavirus.
Similare
RECOMANDĂRI